Õpetajad peavad kirjandi ajal tasuta lisatööd tegema

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjandikirjutajad.
Kirjandikirjutajad. Foto: Liis Treimann

Sel kevadel peavad sajad emakeeleõpetajad tulema laupäeval eksamikirjandiks tööle, kuid lisaraha töövälisel ajal töötamise eest tasumiseks koolidel pole.

Tõstamaa keskkooli direktor Toomas Mitt tõdeb, et õpetajad on seni olnud nõus suusõnalise kokkuleppega, et puhkepäevadel tehtav töö saab tasutud vaba ajaga, kirjutas Õhtuleht.

Miti sõnul muud väljapääsu polegi, sest lisaraha puhkepäevadel töötamise ja ületundide eest pole kusagilt võtta, eriti veel praegusel kitsal ajal.

Oma nime mitte avaldada soovinud emakeeleõpetaja ütles, et kasvatab kolme last ja eelistaks kindlasti vabadele päevadele raha, kuid ei julge sellest iitsatadagi.

Eesti Haridustöötajate Liidu juhatuse esimehe Sven Rondiku arvates ongi just õpetajate leplikkuse taha koer maetud: «Kui ülemus ütleb treialile, et trei need jublakad tasuta valmis, kas siis treial asub leplikult tööle?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles