Koolilõpetajad saavad end riigieksamiks treenida internetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetikeskkond riigieksamiteks valmisoleku testimiseks.
Internetikeskkond riigieksamiteks valmisoleku testimiseks. Foto: Internet

Täna keskpäeval avati eraalgatusena  internetikeskkond test.ee gümnaasiumiõpilastele, kus saab end tasuta proovile panna riigieksamiteks vajalike teadmiste testimisel.

Uus internetikeskkond aitab koolilõpetajatel riigieksamiteks valmistuda, pakkudes võimalust lahendada harjutusteste, mille küsimused on loodud varasemate riigieksamite põhjal. Õpilased saavad oma teadmisi proovile panna kaheksas õppeaines, kus on kokku üle 1600 küsimuse.

«Riigieksamite küsimuste õigused kuuluvad riikliku eksami ja kvalifikatsiooni keskusele (REKK) ja meie oleme nende põhjal koostanud testiküsimused nende nõusolekul,» sõnas keskkonna üks loojatest Kaarel Holm. «Nende osa on algmaterjalide ehk riigieksamite andmine.»

Täna keskpäeval avatud keskkonda registreeris esimese pooltunniga juba ligi 400 kasutajat. Holm hindas huvi suureks, arvestades seda, et tänavu on gümnaasiumilõpetajaid umbes 8000.

Küsimused pole siiski üks ühele riigieksamitest maha kirjutatud. «Neid ei saa üks ühele võtta, kuna näiteks ajaloos ja ühiskonnas tuleb vastata pikalt. Internetis sellist testi ei saa teha. Seetõttu oleme tekstiosa ise kirjutanud ja andnud valikvastused,» rääkis ta.

Sestap vajab internetitest rohkem faktiteadmisi kui päriseksam, kus oodatakse rohkem arutlust. «Aga ega ka arutlust ilma fakte teadmata ju tee.»

Keskkond genereerib iga kord unikaalse testi, kus küsimused ja vastused on erinevas järjekorras, nii et eksameid on võimalik teha korduvalt, ilma et õiged vastused pähe kuluks.

Graafik enda arengust

Lisaks on kasutajatel võimalik näha detailset ülevaadet enda sooritatud testide statistikast, teha varem valesti vastatud küsimustel põhinevaid teste, jälgida oma arengut, võrrelda oma teadmisi sõprade ja teiste kasutajatega jpm.

«Teed testi, saad teada oma skoori. Teed järgmise testi, saad uue tulemuse - siis hakkab keskkond joonistama sulle sellist graafikut, kus näed enda arengut, kas su tulemused lähevad paremaks või halvemaks,» rääkis Holm. Samuti saab enda tulemusi teiste testitegijate omadega võrrelda.

Keskkond on kõigile kasutamiseks tasuta. Samas on loojad ette näinud ka võimaluse sinna reklaami müüa, kuid sellega Holmi sõnul eriti ei arvestata. «Mingit suurt rahalaeva me selles ei näe. Lootus on 2-3 aastaga kulud nulli saada,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles