Vilde-auhinna konkurents on tihe

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eduard Vilde nimelisele kirjandusauhinnale kandideerib tänavu kaksteist teost. Omavahel võistlevad Aarne Biini “Kuningvesi”, Jüri v. Graubergi “Otsa uus perenaine”, Indrek Hirve luulekogu “Liblikate õhkkerge veri”, Arno Kasemaa “Metsad kõnelevad”, Mart Kivastiku “Hinged lähevad” (kogumikust “Lugusid loomadest”), Jaan Krossi “Tahtamaa”, Vello Lattiku “Kohtumiseni unistustes”, Aili Paju “Need päevad on minu”, Mats Traadi “Valge lind”, Peeter Urmi “Väikelinna sherif”, Lembit Uustulndi “Süvameri” ja Eneken Helme toimetatud kooliõpilaste kogutud mälestused küüditamisest “Vaikimise väraval”.

“Nominentide nimekirja koostasime lugejate ettepanekul, seetõttu on valik äärmiselt kirju. On ju lugejad erineva ettevalmistuse ja erinevate huvidega,” kommenteeris nimekirja þürii liige, Vinni valla haridus-, kultuuri- ja finantsnõunik Margit Diits.

Statuut ütleb, et kirjandusauhind väljendab lugejate austust eesti kirjandusklassiku Eduard Vilde loomingu vastu.

“Auhind määratakse aasta parimale raamatule, mis jätkab Eduard Vilde traditsioone,” on statuudis kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles