Mart Kivastik sai Vilde-kirjanikuks

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile valis Eduard Vilde nimelise kirjandusauhinna þürii mulluseks kõige vildelikumaks teoseks Mart Kivastiku jutustuse “Hinged lähevad” kogumikust “Lugusid loomadest”.

Hindajad nimetasid jutustust sügava mõttega ja hea alltekstiga teoseks, mis on populaarne ka lugejaskonna hulgas.

Auhinnale kandideerinud kaheteistkümnest teosest jäi lõppvooruks sõelale Mart Kivastiku kõrval Aarne Biini “Kuningvesi”, Jaan Krossi “Tahtamaa” ja Mats Traadi “Valge lind”.

Esmakordselt auhinna 38-aastases ajaloos oli hääletus salajane. Mart Kivastiku “Hinged lähevad” võitis ülekaalukalt 10 häälega. Aarne Biinile kuulus kaks häält, Mats Traadile üks ning Jaan Kross hääli ei saanud.

“Kõik olid väga ladusalt loetavad teosed, sel aastal on tegemist tõelise rahvapreemiaga” märkis zhürii liige, Vinni valla haridus-, kultuuri ja finantsnõunik Margit Diits.

“Hinged lähevad” on 33. Eduard Vilde nimelise kirjandusauhinna pälvinud teos. Esimest korda anti auhind jutustusele, seni on pärjatud romaane ja luulekogusid. Viis korda on jäetud auhind sobiva kandidaadi puudumisel välja andmata.

Eduard Vilde nimelist kirjandusauhinda annab välja Vinni vald. Auhinna suurus on 5000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles