Selgub Eduard Vilde mantlipärija

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeval, 3. märtsil koguneb Eduard Vilde nimelise kirjandusauhinna komisjon otsustama auhinna tänavust laureaati. Laureaat kuulutatakse traditsiooniliselt välja 4. märtsil, Eduard Vilde sünniaastapäeval.

Kirjandusauhind määratakse aasta parimale Eduard Vilde traditsioone järgivale kirjanduslikule teosele. Tänavu kandideerib kaheksa kirjandusteost, neist kaks luuleraamatut: Doris Kareva “Mandragora” ja Leelo Tungla “Käsi on valge ja süsi on must”.

Proosateostest võistlevad Heili Müüripeali “Oi aegu ammuseid”, Rein Põdra “Hiliskevad”, Tarmo Tederi “Pööningujutud”, Erik Tohvri “Kollaste lehtede aegu”, Mats Traadi “Haamri all” ja Wimbergi “Lipamäe”.

18-liikmelisse auhinnakomisjoni kuuluvad Vinni valla raamatukogude töötajad, koolide kirjandusõpetajad, gümnaasiumi humanitaarklassi õpilased, Vilde kolhoosi kultuuripärandi ja järjepidevuse kandjatena ning erudeeritud suure lugemusega kauaaegsed aktiivsed þüriiliikmed: Endel Molotok, Reet Tomband, Ilme Post. þürii tööd juhib Vinni vallavanem Toomas Väinaste.

Eduard Vilde nimelist kirjandusauhinda selgitatakse välja 39. korda.

Eduard Vilde kirjandusauhinda on välja antud 1965. aastast ning selle on pälvinud 25 kirjanikku.

Auhinda annab välja Vinni vallavalitsus ja auhinnapreemia antakse üle emakeelepäeva paiku.

Järgmisel - auhinna juubeliaastal - kavatseb Vinni vald välja anda järjekordse koduloolise raamatu, milles keskendutakse kirjandusauhinna saanud kirjanikele ja nende loomingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles