Repliik: Eesti vabadus Bagdadi turul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jah, Eesti vabaduse eest võib võidelda ja langeda ka kauges Iraagis Bagdadi turul. Ei, Eesti vabadusel pole Iraagi okupeerimisega mingit pistmist, seal valatud veri on asjatu.

Sellised seinast seina käivad arvamused on inimesi saatnud alates pühapäeva hommikust, mil selgus - üks Eestimaa poeg, üks meie rahuvalvajatest on hukkunud. Kas rahvuslik tragöödia? Või palgasõduri elu paratamatus?

Aasta eest valimiseelsel kohtumisel küsis Virumaa Teataja Riigikogusse pürgijailt Iraagi kohta. Et mida rahvaasemikeks pürgijad teeksid, kui tuleb kõne Ameerikast ja meie poisse soovitakse sõtta. Kõigi parteide esindajad teatasid koolisaalis rahva ees - Iraagil ja Eesti poistel pole mingit seost. Tõsi - sõnastused olid erinevad, kuid sisu sama.

Tänaseks on palju muutunud. Nii maailmas kui meis. Rääkimata ametlikust välispoliitilisest joonest. Tänaseks on selgunud, et Eesti vabadust kaitstakse ka Bagdadi turul. Seda lootuses, et kui Eesti vabadust on vaja kaitsta Kadaka turul, seisavad Iraagi relvavennad meie kõrval. Lootuses, et muinasjutt suurest Peetrist ja väikesest Peetrist ei kordu.

Ent kosugu või kidugu me vabadus Bagdadi turul - vabariigi peaminister võiks hukkunud sõjamehe nime enesele enne leinasõnumiga rahva ette astumist selgeks teha. Teleuudistes edastatud lahkunu nimega pusserdamine oli häbiväärne igal juhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles