Repliik: Linnajuhid, andke raha!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soovin, et Rakvere linn annaks mulle kiiresti 10 000 krooni maksumaksja raha ja luban, et ma seda tagasi maksta ei kavatse. Aga loodan, et kuna Rakvere linnal on juba kogemus 10 000 krooni maksumaksja raha korstnassekirjutamisel olemas, pole ka mulle raha eraldamine mingi probleem. Seega - jään raha ootama.

Eelpoolloetu pole aga mitte haige aju luul, vaid reaalsusest võetud näide. Meenutagem: linnavolikogu kultuurikomisjon eraldas festivalile Kananahk 70 000 krooni korraldusraha. Kananahka aga Rakveres ei toimunud. Kogu eelmise suve ja sel kevadelgi käisid raha saanud Teet Veispaki ja linna vahel läbirääkimised raha tagasisaamiseks. Raha tuli küll tasapisi linnakassasse tagasi, aga loomulikult ilma mingi lisaprotsendita, mida tulnuks maksta näiteks siis, kui raha oleks võetud pangast laenuks. Nii on linna kassast raha kas või laenuks saamine igal juhul soodsam kui pankadega sahmimine. Tänaseks on Teet Veispak galerii ukse kinni pannud, aga 10 000 krooni jäi ikkagi tagastamata. Ja nagu laupäeval Virumaa Teatajas kirjas, saatis linn 10 000 krooni sujuva liigutusega korstnasse. Ehk teisiti öeldes, vähendas selle summa ulatuses tänavust kultuuritoetust.

Seepärast soovingi kiiresti nii linnapealt kui ka volikogu juhilt teada, millal võin ma oma 10 000 kroonile maksumaksja rahale järele tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles