Elumajade pakkumishinnad turul stabiliseeruvad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara. Pilt on illustratiivne.
Kinnisvara. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Elumajade ruutmeetri keskmised pakkumishinnad Eestis on stabiliseerumas. Aasta esimese kolme kuuga oli langus ainult kaks protsenti, selgus kinnisvaraportaali City24.ee statistika­kesk­konnast

Spot

.


Kui aastavahetuse paiku küsisid müü­jad maja ruutmeetri eest keskmiselt 11 553 krooni, siis 26. märtsi seisuga oli sama näitaja 11 341 krooni.

Kinnisvarabüroo Virumaa Invest juhatuse liige Olev Rohumäe kommenteeris, et Lääne-Virumaal ja Rakveres on elumajade pakkumishindade põhi käes ja märkimisväärset langust ei tohiks enam tulla.

"Nõudlus on tekkinud väiksemat tüüpi, 100-150 ruutmeetri suuruste elamute järele, mis jäävad hinnaklassi 800 000 kuni 900 000 krooni, samuti tuntakse huvi maamajade vastu," ütles Rohumäe.

Üle Eesti keskmise hinna küsiti majade ruutmeetri eest Tallinnas - 19 940 krooni, Pärnus - 13 228 krooni ja Tartus - 11 902 krooni.

Kinnisvaraportaali City24.ee andmetel oli märtsi lõpus üle riigi müüa 4538 elumaja, pakkumised on kasvutrendis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles