Rakvere vald toetab kahte kohalikku ettevõtjat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kui mullu ei laekunud Rakvere vallale ühtegi kuni 20 000 krooni suuruse ettevõtlustoetuse taotlust, siis tänavu on neid kaks.


Rakvere valla arendusnõunik Ülo Niisuke rääkis, et käsitöötoodete müügi ja ürituste korraldamisega tegelev osaühing Aja Märk soovib omavalitsuselt toetust ruumide renoveerimiseks. Teise taotluse esitas vallakodanik Üllar Ant, kel on plaan hakata põhjalikulmalt tegelema mesindusega.

Mõlemad taotlejad tegutsevad Mädapea kandis. "Seal hakkas asi liikuma," sõnas Nii­suke, kelle hinnangul on väga tähtis arendada ettevõtlust just kohapeal. "Suurtele linnadele loota me ei saa," lisas ta.

Taotlused vaatab 14. aprillil läbi komisjon ja esitab oma ettepaneku vallavalitsusele kinnitamiseks. Niisukese hinnangul vastavad mõlemad taotlejad omavalitsuse esitatud tingimustele ehk on vallas elavad ja tegutsevad tööandjad ning ilmselt vallavalitsus nende taotluse rahuldab. Raha, kokku 40 000 krooni, on olemas.

Niisukese sõnul jagab vald tänavu ettevõtlustoetust juba kolmandat aastat.

Mullu taotlusi ei esitatud. Esimesel korral taotles tunamullu ettevõtlustoetust Karitsa mõisa juures käsitööga tegelev pereettevõte, kelle toodang läheb juba ka ekspordiks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles