Koristusprügi ei tohi panna olmeprügi konteinerisse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiaprügi olmejäätmete hulka panna ei tohi.
Aiaprügi olmejäätmete hulka panna ei tohi. Foto: CORBIS/SCANPIX.

Jäätmekäitlusettevõte Ragn-Sells tuletab meelde, et vastavalt jäätmeseadusele ei tohi aia-, ehitus- ja suuremõõdulisi jäätmeid panna olmeprügi hulka ega ka lihtsalt tavalises kilekotis prügikasti kõrvale.


"Maja- ja korteriomanikele tuletame meelde, et kui olmejäätmete sekka on pandud ehitus- ja remondijäätmed, ei ole prügivedajal vastavalt omavalitsuste kehtestatud jäätmehoolduseeskirjadele kohustust neid jäätmeid ära vedada. Samuti ei tohi aia- ega ehitusjäätmeid panna kilekotis prügikasti kõrvale. Soovitame tellida spetsiaalsed konteinerid, Big-Bag kotid või leppida kokku aiajäätmete kilekottide äravedu. Konteinereid tellides tuleks korteriühistutel korteriomanikega kokku leppida täpne koristuse aeg ning informeerida, mis ajaks on konteiner tellitud," rääkis firma ärijuht Agu Remmelg.

Vastavalt jäätmeseadusele on alates 2008. aasta 1. jaanuarist lubatud prügilatesse ladestada vaid eelnevalt sorteeritud olmejäätmeid.

16. juulil 2010. aastal jõustuvad piirangud biolagunevate jäätmete prügilasse ladestamise kohta.

See tähendab, et prügilasse ladestatavate olmejäätmete hulgas ei tohi olla biolagunevaid jäätmeid üle 45 massiprotsendi ning see protsent peab aastate jooksul järjest kahanema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles