Naiskodukaitsjad said Viru-Nigulas täiendust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu logo.
Kaitseliidu logo. Foto: Kaitseliit

Virumaa naiskodukaitsjate read täienesid, sest 7. aprillil viidi Viru-Nigulas läbi uue jaoskonna asutamiskoosolek ja seal asus tegutsema kümme tegevliiget.


"Rühmapealiku aastatepikkune kihutustöö on end kuhjaga ära tasunud," sõnas Liina Lepik uue jaoskonna esinaisena.

Koosolekul osalesid ka kohaliku kaitseliidu rühma esindajad, kes on ise palju selleks teinud, et Viru-Nigula naised naiskodukaitsesse astuksid ja oma jaoskonna looksid.

Kaitseliidu rühm on Viru-Nigulas olnud juba alates 1994. aastast. Nüüd astusid nende meeste naised-tütred naiskodukaitsesse. Naiskodukaitse on kaitseliidu eriorganisatsioon, mille peamine eesmärk on toetada kaitseliitu.

"Senikaua olid naised oma kaitseliitlastest abikaasadele-elukaaslastele-vendadele kodus toeks. Nüüd aga saavad nad oma toetust pakkuda ka väljaspool kodu," rääkis Liina Lepik, kelle isa Jaak Lepik on kaitseliidu rühmaülem.

Jaoskonna asutamise mõte sai hoo sisse pärast kaitseliidu Viru maleva pealiku kapten Rudolf Jeeseri jaanuarikuist külaskäiku, mil korraldati teabepäev allüksustes.

Viru-Nigula kandis on varem tegutsenud naiskodukaitse Kunda-Malla, Pada ja Kalvi jaoskonnad ning nende mälestamiseks taasasutati kohalikul initsiatiivil uus Viru-Nigula jaoskond.

Seni on Viru ringkonna all tegutsenud Rakvere ja Tapa jaoskonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles