Rakvere vallimäele hotelli ehitamine on jätkuvalt plaanis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallimäele plaanitava hotelli eskiis aastal 2006, tõenäoliselt hakkab hotell pisut teistsugune välja nägema.
Vallimäele plaanitava hotelli eskiis aastal 2006, tõenäoliselt hakkab hotell pisut teistsugune välja nägema. Foto: Eskiis.

2006. aastal soovis Hotell Rakvere OÜ Rakvere vallimäe nõlvale Tõusu tänava ridaelamu kõrvale ehitada futuristlikus stiilis hotelli, millest võiks saada linna esindushotell.


Vahepeal oli idee varjusurmas, kuid mõni aega tagasi võttis arendaja Rakvere linnavalitsusega taas ühendust.

"Hotelli rajamise plaani pole maha maetud, kuigi seoses majandusolukorraga on projekti realiseerumine tõepoolest pisut edasi lükkunud," rääkis Hotell Rakvere OÜ juhatuse liige Agor Eiskop, kelle sõnul käib praegu detailplaneeringu projekti koostamine.

"Arvestades seda, et tegu on väärika keskkonnaga, tuleb kindlasti korraldada konkurss, kas avalik või kutsutud osalejatega. Arendaja oli ka nõus seda tegema, kuid kaugemale pole sellega jõutud," viitas linna peaarhitekt Raul Järg asjaolule, et Rakveres on kokku lepitud oluliste avalike objektide puhul teha arhitektuurikonkurss, mis on parim viis, saamaks maksimaalselt head tulemust.

"Hoone võib tulla küll sealt vallimäelt välja, kuid ka selleks on mitu miljonit võimalust. Toona välja käidu oli üks visioon, väga julge, kuid hotell plaaniti kõrgem, kui sinna keskkonda sobib," lisas Järg.

"Siiani esitletud arhitektuuriline lahendus ei ole lõplik, hiljemalt sel suvel toimub arhitektuurikonkurss parima võimaliku projekti leidmiseks," kinnitas ka Eiskop, kes ei välistanud, et lähimate aastate jooksul siiski kopp maasse lüüakse.

Võrreldes 2006. aastaga, kui osaühing lubas linna ehitada esindushotelli, on olud palju muutunud: valmis ehitati Aqva hotell ja spaa ning laienes ka Villa Theresa, kuid see arendajaid ei heiduta.

"Näen kahtlemata ruumi Hotell Rakverele, sest selline hotell genereerib juba oma olemusega külastatavust. Praegune turistide ja hotellikülastajate voog Rakveres ei mängi meie äriplaanis väga olulist rolli," oli Eiskop optimistlik.

"Ma pigem ei näegi tänaseid hotelle otseste konkurentidena, eristume piisavalt," lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles