Algasid ehitustööd Rakvere-Haljala maanteel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal toimuvad mitmel pool teekatte hooldustööd. Foto on illustratiivne.
Lääne-Virumaal toimuvad mitmel pool teekatte hooldustööd. Foto on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Algas tee-ehitus Rakvere-Haljala maanteel 7,91 kilomeetri pikkusel lõigul linnapiirist Haljala suunal.



Remonditav lõik algab linna piirist ja lõpeb 75 meetrit enne Tallinna-Narva ristmikku.
Taastusremondi käigus remonditakse lõik Rakvere-Haljala maanteed, laiendatakse Päide silda, ehitatakse Põhjakeskuse ette ringtee ning Põhjakeskusest kuni linna piirini rajatakse maanteest rohelise ribaga eraldatud kergliiklustee.

Ida regionaalse maanteeameti esindaja Priit Moori sõnul võeti remont ette eelkõige liiklusohutuse suurendamiseks antud lõigul.

"Rakvere-Haljala taastusremondi projekteerimise käigus telliti lisaks ka liiklusuuringud, kus ekspert on viidanud eriti liiklusohtlikele olukordadele, sealhulgas jalakäijate liikumisele teepeenral, Statoili-Põhjakeskuse ristmikule ning Päide sillale," selgitas Priit Moor tööde vajalikkust.

"Projekteeritud lahendused vähendavad riske ja tõstavad liiklusohutust," lisas ta.

Lõigul freesitakse Moori sõnul vana asfalt, ehitatakse teele uus alus ja katendikonstruktsioon, mis kaetakse killus­tikmastiksasfaltkattega.

Kergliiklustee algab Rakvere linnas Söödi tänava otsast ja lõpeb ehitataval ringristmikul Põhjakeskuse ees ning sellele paigaldatakse terves ulatuses valgustus.

Sealjuures jääb alles praegune Põhjakeskuse ja Statoili vaheline väike ringtee.

Tööde käigus seatakse remonditavale lõigule kiiruspiirangud. Taastusremont peaks lõppema oktoobri alguses. Tööde tellija on Ida regionaalne maanteeamet ning töid teostab Lemminkäinen Eesti AS.

Tööde kogumaksumus on 38 461 237 krooni. Tee remonti rahastatakse täies ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles