Eesti Post müüb endist Maapanga hoonet ja Võsu hostelit

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post müüb Rakvere kunagist Maapanga hoonet.
Eesti Post müüb Rakvere kunagist Maapanga hoonet. Foto: Meelis Meibaum/Virumaa Teataja

Eesti Post pani üle Eesti müüki 40 kinnistut, nende hulgas läheb enampakkumisele ka viis kinnistut Lääne-Virumaal, sealhulgas kunagine Maapanga hoone Rakveres.


Tallinna tänavas asuv kunagine Maapanga esindushoone on müügis alghinnaga 7 250 000 krooni. Võsu keskuses Mere tänavas asuv postimaja, kus paiknev ka hostel, on müügis alghinnaga 3,3 miljonit krooni. Samuti müüakse Rakvere vallas paiknevat 13 000ruutmeetrist kinnistut hinnaga 1,2 miljonit krooni, Tapal Pikal tänaval asuvat postimaja 2,5 miljoni krooniga ning Väike-Maarja vallas Kiltsis Eesti Postile kuuluvat hoonet 160 000 krooniga.

Eesti Posti teatel ei vasta võõrandatavad kinnistud tänapäevase posti- ja logistikaettevõtte vajadustele, mitmekümne aasta vanused hooned ei sobi oma projektilt postisaadetiste sorteerimiseks, kuna ruumid on kitsad ja ebapraktilised. Peale selle on nimetatud hoonetel märkimisväärselt suured haldamise kulud.

"Eesti Posti põhitegevuse seisukohalt on selliste pindade omamine ja korrashoidmine ebaotstarbekas ning niisuguste kinnistute arendamiseks ja hoidmiseks meil huvi puudub," kommenteeris kinnistute müüki juhatuse liige Aavo Kärmas.
Kärmase sõnul on Eesti Post teenindus-, mitte kinnisvaraettevõte ning lähiaastatel liigutakse jaemüügiga rendipindadele kaubanduskeskustesse ja teistesse käidavatesse kohtadesse.

Eesti Postil on 86 kinnistut, praegu käivad mitme suure objekti müügi üle läbirääkimised võimalike ostjatega, lepingutega soovitakse lõpule jõuda lähikuudel.

AS Eesti Post võõrandab oma kinnisvara enampakkumise korras või otsustuskorras. Kinnisvara võõrandamisel on võimalik ostjatena osaleda kõigil huvilistel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles