Parem vedada eest, kui aidata järele

Siim Kiisler
, regionaalminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Valmar Kiisler.
Siim Valmar Kiisler. Foto: Liis Treimann/Postimees

Hea kohaliku volikogu vastne liige, inimesed on oma valikud teinud ja nüüd seisavad Teil omakorda ees rasked valikud. Ühelt poolt see, kellega koos oma kodukanti järgmised neli aastat juhtida. Aga sellest veel palju tähtsamad on küsimused, kuidas juhtida ja mida õnnestub ära teha.

Mul on Teile kaks soovitust. Esiteks, et Teie peamine aur koalitsioonide moodustamisel ja omavalitsuse järgmise nelja aasta arengu kavandamisel ei läheks järeleaitamisele. Just järeleaitamisega oleme viimased kümme aastat Eesti riigis suures osas tegelenud. Praegusele valitsusele on seda ka ette heidetud. Sajad korda tehtud koolimajad ja lasteaiad, ehitatud sillad ja teed, uued rahvamajad ja linnasüdamed on need, kuhu on läinud väga palju aega, energiat ja raha. Suures osas on see olnud 90ndate väga keerulistel aegadel tekkinud investeeringu­augu täitmine tagantjärele.

Kui sõita mööda Eestimaad ringi, on näha, et areng on olnud väga kiire. Jah, raha on alati puudu ja soovid on alati suuremad kui võimalused, aga nii see peabki olema, see viib elu edasi ja sunnib pingutama. Kõigil omavalitsustel on raha vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles