Kui midagi targemat teha pole, siis MAADLEMA

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maadlema.
Maadlema. Foto: Marianne Loorents

Lapsed seisavad sinikollapunase mati peal ringis ja teevad ühe õpilase ette näidatud harjutusi. Kohati on need lausa sõna otseses mõttes kaelamurdvad, kuid kõigil jääb kael siiski terveks.

Tegemist on spordiklubi Tapa maadlustunniga, kus 10–14aastased jõudu katsuvad. Võiks eeldada, et maadlustrennis näeb inimesi vaid omavahel maadlemas, aga tegelikult algab iga tund korraliku soojendusega ning alati maadlemiseni ei jõutagi. Näiteks kord nädalas mängitakse hoopis palli, sest iga füüsiline pingutus on maadleja ettevalmistuses väga vajalik ja kasulik.

Korraga on Tapal trennis 17 last, kellest kaheksa tüdrukud. Marta, kes maadlemas käinud aasta, tuli trenni, sest kodus polnud midagi targemat teha. Kolm aastat maadlusega tegelenud Geeta sattus aga trenni tänu naabrile, kes kutsus. Nende meelest ei ole maadlemises midagi ebanaiselikku ning haiget saada nad ei karda. “Lapsed võtavadki trenni enda jaoks kui lõbusat liigutamisvõimalust,” ütleb treener Allan Vinter ning lisab, et maadluses tuleb vigastusi sama tihti ette kui teistel spordialadel. Pealegi harjutatakse pea igas tunnis soojendusharjutuste sees ka kukkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles