Väejooksiku ema Ene: eks tal ütlesid närvid üles

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siia Rakvere lähistele vanemate majja Jaan Pikhof kaitseväest põgeneski.
Siia Rakvere lähistele vanemate majja Jaan Pikhof kaitseväest põgeneski. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kolmapäeval kaitseväe keskpolügoonilt jalga lasknud Jaan Pikhofi ema Ene rääkis, et ei jõudnud pojaga rääkidagi. “Pesi näo puhtaks, pani teised sokid jalga ja siis oli politsei kohe kohal,” sõnas ta.

“Käed pandi raudu,” jätkas Ene. “Me olime kõik šokis, tema oli šokis.” Ene sõnul olevat Jaani isa näinud, kuidas poeg üle põllu tuli.

Jaani ema andmetel olid sündmused saanud alguse, kui poeg koos paarilisega rännakul kompassi ära kaotasid. Ülemus olla öelnud, et minge otsige üles ja ärge kompassita tagasi tulge. Paarilise selja tagant oli Jaan märkamatult ära kadunud.

Ene sõnul oli poeg enne metsatreeningut haige ja isa viis talle veel riideid.

Jaaniga pole vanemad veel rääkida saanud. Tema vend helistas eile sõjaväepolitseile ja sealt öeldi, et Jaan viiakse täna Tapalt Tallinnasse.

Jaan Pikhof on kaitseväes teeninud poolteist kuud. Ema sõnul käisid nad poega ühe korra vaatamas ja siis ta küll ei kurtnud, et tal on seal halb olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles