Kohus saatis joomakaaslase tapja aastateks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Viru maakohus saatis reedel aastateks vangi mehe, kes süüdistuse järgi tappis tunamullu talvel joomakaaslase.

Kohus leidis, et 53-aastase Eldur Poddo süü tapmises on tõendatud ning karistas teda seitsmeaastase vangistusega.

Aprilli alguses nõudis prokurör Poddole kaheksa-aastast vangistust.

Poddo kaitsja leidis, et tema kaitsealune tekitas raske tervisekahjustuse ja põhjustas surma ettevaatamatusest ning kohus pidanud mõistma talle süüdistaja nõutust kergema karistuse.

Eeluurimisel kogutud andmetel tarvitas Eldur Poddo Lääne-Virumaal Tapal 2008. aasta 30. detsembril korteris koos kahe kaaslasega alkoholi.

Õhtul kella 18 ajal lahkus üks meestest korra toast ning tagasi tulles leidis eest Elduri, kellel oli nuga käes ning tema jalge ees lamas verisena kolmas joomakaaslane, 53-aastane mees.

Seejärel lahkus Eldur korterist ning õue jõudes peatas esimese ettejuhtunud politseiauto.

Mees tunnistas korrakaitsjatele, et oli viinavõtmise käigus kaaslasega tülli läinud ja sõpra noaga löönud.

"Politseinikud läksid Elduri juhendamisel korterisse, kust leidsidki eest 53-aastase mehe surnukeha. Seejärel pidasid korrakaitsjad Elduri kinni ja aasta viimasel päeval võttis kohus ta vahi alla," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai varem kriminaalkorras karistamata Eldur süüdistuse tapmises, mille eest võib kohus ta süüdimõistmise korral kuni 15 aastaks vangi saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles