Uurimine jõuab lõpule

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus "Uurimise all".
Lavastus "Uurimise all". Foto: Rakvere Teater

Kolmapäeval, 27. novembril saab Tallinnas teatris NO99 näha viimast korda Rakvere teatri tükki “Uurimise all”, mille lavastas Toomas Hussar.

Tammsaare loomingus ainulaadses põnevusloos, milles noor juuratudeng Anton Hansen käsitleb esimest korda tõe ja õiguse teemat, uuritakse salapärast surmajuhtumit Liivimaa kubermangu N külas 20. sajandi algul. Uurimist pingestavad sakste ja matside vastuolud ning maailmavaatelised kokkupõrked spiritisti ja materialisti vahel. Kirglikke tõeotsinguid pärsivad eetilised ja õiguslikud asjaolud, mis viib küsimuseni, kuivõrd tõde üldse vaja on.

Kriitik Pille-Riin Purje on oletanud Sirbis (20.09.2012) ilmunud arvustuses, “kas pole Toomas Hussar lavastanud „Uurimise all” pigem Von Krahli teatri mängulaadis: see tähendab pealispinnal kalgi ja lõikava irooniaga, mille alt võivad paotuda rafineeritud, intellektuaalse kattega tundetoonid”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles