Väike-Maarja muusikafestivalil võtavad mõõtu vokalistid

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Jürna kuninga Gustav III ning Pille Lill Amelia Giuseppe Verdi ooperis "Maskiball", mis esietendus 2002. aastal Vanemuise laval.
Vello Jürna kuninga Gustav III ning Pille Lill Amelia Giuseppe Verdi ooperis "Maskiball", mis esietendus 2002. aastal Vanemuise laval. Foto: Ove Maidla

Tänavune Väike-Maarja muusikafestival, mis leiab aset 28. novembrist 1. detsembrini, ühendab mälestuse Vello Jürnast ja Raimond Valgrest.

Väike-Maarja V Muusikafestival pakub nelja päeva jooksul virulastele võimaluse osa saada väljapaistvate Eesti muusikute esinemistest ning kaasa elada II Vello Jürnale pühendatud vabariikliku vokalistide konkursi osalejatele.

Väike-Maarja Muusikafestivali eesmärgiks on tuua Lõuna-Virumaale Eesti tippmuusikakultuuri. Tänavuse nagu esimese festivaligagi tehakse kummardus varalahkunud väljapaistvale Väike-Maarjast pärit tenorile Vello Jürnale, kelle auks korraldatakse teist korda ka vokalistide konkurss.
“On ülimalt tähtis pidada kalliks oma väljapaistvate kunstnike mälestust,” ütles festivali üks koraldajaid Pille Lill. “Vello oli Hendrik Krummi vääriliseks järeltulijaks Estonia laval paljudeks aastateks. Pärast teda pole meie maale uut dramaatilist tenorit veel sirgunud”.

Festival toob Simunasse, Väike-Maarjasse ja Kiltsi Eesti andekad muusikud ning koos Väike-Maarja muusikakooliga korraldatakse saksofoni ja klarneti õpitoad Virgo Veldi ja Madis Kari juhtimisel. Avatakse Vello Jürna lauljatee näitus. Kiltsi mõisas toimub Raimond Valgre sünniaastapäevaga seoses sümboolne kontsert meenutamaks Kiltsi kandist pärit Raimond Valgre ema Linda Tiiselit. (hilisem Valgre).

Festival toimub koostöös Väike-Maarja valla, Pille Lille Muusikute Fondi ja Väike-Maarja Muusikaseltsiga. Lisainfo: www.v-maarja.ee/muusikafestival

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles