Ulatusliku kütusepettuse niidid ulatusid Rakveresse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maksu- ja tolliameti uurimisosakond pidas eelmisel nädalal kinni seitse inimest, keda on alust kahtlustada ulatuslikus kütusepettuses, millest saadud raha hoiti osaliselt ka Lääne-Virumaal.


Maksukuriteos kahtlustatuna peeti eelmisel nädalal kinni 31aastased Andrei ja Roman, 24aastane Nikita, 34aastane Anatoli, 20aastane Vladislav,

27aastane Roman ja 47aastane Andrei. Kahtlustuse järgi korraldasid nad kütusepettuseid, jättes tasumata käibemaksu. Lätist toodud kütteõli müüdi pärast segamist kuue varifirma vahendusel maha diislikütusena. Viiele kinnipeetule esitati lisaks maksupettuse kahtlustusele veel kuritegelikku ühendusse kuulumise kahtlustus. “Kahtlustatavate tegevuse organiseeritus on olnud tasemel, mis on võimaldanud lühikese perioodi jooksul põhjustada väga suurt kahju tasumata jäänud maksude näol,” sõnas Põhja ringkonnaprokurör Tambet Grauberg. Kahjusumma ulatub üle 17 miljoni krooni, mis sisaldab maksmata jäetud käibemakse.

Ametivõimudel õnnestus kahe pettuses kasutatud varifirma arveldusarvetelt kinni pidada umbes 1,9 miljonit krooni. Läbiotsimiste käigus saadi kätte veel umbes 750 000 krooni sularaha. Läbiotsimisi korraldati 27 paigas üle Eesti, ka Rakveres ja selle ümbruses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles