Kiri: Puiduterminalid häirivad elu puhkepäevalgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäev peaks Kundas Vana-Sadama tee ja Lontova inimeste jaoks olema tavaline puhkepäev. Päev selleks, et veeta rahulikult pere seltsis aega, ning öö selleks, et end algavaks töönädalaks häirimatult välja puhata.

ASi Stora Enso terminalis toimus terve öö hullumeelselt mürarikas ja häiriv puidulaadimine. Kraana kolkis, nagu oleks kusagil lahinguväljal kahuritega laskeharjutusi tehtud. Ühes Vana-Sadama tee majas pidi inimene keerama raadio valjuks, et ei oleks neid võimsaid pauke kuulda ja oleks mingigi võimalus uinuda. Teises Vana-Sadama tee majas ärkas aga väike laps keset ööd ehmatusega üles ja küsis oma vanaema käest, kas niisugune tegevus on siis tõesti lubatud.

Olukord pole Vana-Sadama tee puiduterminalide tõttu (AS Holmen Mets ja AS Stora Enso) kiita, sest need on lähimatest elamutest kümmekonna meetri kaugusesse rajatud. Läheduses elavad inimesed on viidud nii kaugele, et on hakatud koguma allkirju puiduterminalide teisaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles