Rakvere Linnaorkester musitseerib Kolmainu kirikus

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Linnaorkester
Rakvere Linnaorkester Foto: Erakogu

Nagu jõulupühade ajal tavaks saanud, annab Rakvere Linnaorkester Kolmainu kirikus kontserdi. Kontserti sab kuulata jõulu teisel pühal, neljapäeval, 26.detsembril kell 12.30.

Rakvere Liinaorkestri juht Jüri Takjas ütles, et traditsioon anda jõulupühade ajal kirikukontsert on sama pikk kui on orkestri iga – seega paarkümmend aastat.

“Aegade jooksul on kontserte antud täiskoosseisus, on olnud orkestri ansamblite esinemisi, musitseeritud koos Virumaa poistekooriga ja nii edasi,” meenutas ta.

Selle aasta etteastumisel on Takjase sõnul kaks eripära. Esiteks – kõik intrumentaalesituses jõululood on arranžeeritud ühe mehe poolt, kelleks on Hollandi helilooja ja trompetist Kees Vlak. Teiseks uueks nüansiks on, et orkestri saatel astub kirikus üles laulusolist. Selleks on taas oma mängija Ergo Kärmik. Tema ja orkestri esituses kõlab Naapoli laul “Santa Lucia“.

“Kuigi tegemist pole otseselt jõulumuusikaga, sobib see lugu kavasse väga hästi, sest 13.detsembril tähistatakse luciapäeva. Päev on saanud nime Sitsiilia pühaku Lucia järgi ja muuhulgas tähistab see päev meie naabermaal Rootsis jõuluaja algust,” sõnas ta.

Orkestri dirigent on Jüri Takjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles