Spordiaasta pakkus küllaga rõõmsaid hetki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres kolmandat korda peetud Eesti ÖÖjooksu finišis, sportlased on poolmaratoni rajal endast kõik andnud.
Rakveres kolmandat korda peetud Eesti ÖÖjooksu finišis, sportlased on poolmaratoni rajal endast kõik andnud. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Spordiaastat Lääne-Virumaal jäävad medalite ja tiitlite kõrval kaunistama maailma tippude osalusel peetud rattaorienteerumise võistlused, aga ka üha popimaks saav ööjooks Rakvere tänavatel.


Lääne-Virumaa põnevamatel maastikel ja linnaruumis peetud rattaorienteerumise maailmameistrivõistlused, mis kujunesid spordisuve suursündmuseks, tõid siitkandi rahvale näha tähtsa mõõduvõtu ühel vähetuntud alal.
Algust tehti Tapal, seejärel oli üks võistluspäev Mõedakul ning teatevõistkondade võidukihutamine Rakveres. Uudistajaid jätkus kõikjale. Au Rakvere Orienteerumisklubile, kes korraldamisega suurepäraselt hakkama sai. Kõige krooniks pudenes Eesti meestelegi medaleid. Üks neist – hõbedane – tuli Rakvere OK mitmekülgsele orienteerujale Tõnis Laugesaarele, kes rahvuskoondist aitas juunioride teatemeeskonna liikmena.

Väsimatult rügab selle nimel, et Rakvere linna kogu maailmas tuntumaks teha, linnavolikogu vastne esimees Marko Torm, kes kutsus ellu omalaadse Eesti Ööjooksu ja korraldab seda nüüd juba mitmendat aastat.
Ööjooksul osalejate arv kasvab tormiliselt ja toob kohale tippjooksjaid kaugemaltki. Kohalikud saavad aga linnatänavatel üksteiselt mõõtu võtta või lihtsalt liikuda ja ennast näidata. Teised jälle tee ääres tuttavatele ja võõrastele lehvitades ning ergutusi hõigates kaasa elada. Võidavad kõik!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles