Märksõnu alanud aastaks

Paul-Eerik Rummo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul-Eerik Rummo.
Paul-Eerik Rummo. Foto: Erakogu.

On sümboolne, et lõppenud aasta viimasel istunginädalal, minnes vastu uuele aastale, arutas riigikogu koguni kahel korral meie teadus- ja arendustegevuse seisu ning perspektiive. Pole teist teed Eesti ühiskondliku jõukuse kasvuks ja sotsiaalse turvalisuse saavutamiseks kui majanduse arendamine suuremat lisandväärtust loovates suundades, mida võimaldab  inimeste parem haridus, loominguline ellusuhtumine ja kõrgetasemelise teaduse saavutuste rakendamine kõigis elusektoreis. Need on ühekorraga nii väärtused iseeneses kui vahendid elujärje parandamiseks.

Niisiis, peaminister esitas parlamendile igaaastase ülevaate teadus- ja arendustegevuse olukorrast ja valitsuse poliitikast selles valdkonnas ning järgmisel päeval tutvustas haridus- ja teadusminister strateegilist dokumenti “Teadmistepõhine Eesti” aastateks 2014–2020, mida on juba arutatud kultuurikomisjonis ja mis tuleb riigikogus kinnitamisele uue aasta algul.

Ka on liikvel ja kultuurikomisjonis samuti korra arutatud “Elukestva õppe strateegia” projekt, mis oluliselt hõlmab kogu haridussfääri ning annab raamistuse järgnevatele hariduspoliitilistele mõttesuundadele ja sammudele. Võrreldes varasemate analoogiliste dokumentidega on märgatav uute suurem süsteemsus ja konkreetsus, mis peaks võimaldama sujuvamat rakendatavust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles