Pandivere päevad toovad kalapüügivõistluse

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüügivõistlus "Rakvere koger 2009" eelmisel aastal.
Kalapüügivõistlus "Rakvere koger 2009" eelmisel aastal. Foto: Eva Klaas

Esmakordselt Pandivere päevade 23-aastase ajaloo jooksul toimub Pandivere päevade raames kalapüügivõistlus "Pandivere triibu 2010".

õistlus peetakse Nõmme Veskijärvel, mis asub 10 km Väike-Maarjast Jõgeva poole, peale Äntu järve paremale üle raudtee. (Korraldajad panevad suunava sildi suure tee äärde.)

Üritus toimub pühapäeval, 6. juunil kella 10-13.

Kui tuleb palju rahvast ja ilm on ilus, viiakse võistluse nelja tunni peale. Püük toimub 200 meetrisel pikal sirgel piki kallast, kallas on kuiv, sügavust 1-2 meetrit.

Kogunemine ja registreerimine on tund aega varem. Autasustatakse meeste-, naiste- ja noorte kolme paremat, lisaks paljud eriaauhinnad ja üllatused.

Püüda võib ühe ujukõngega (ritv, jõhv, kork, raskus ja üks konks), harrastuspüügiõiguse maksnutel võib õngel peal olla ka rull. Söödastamisel ei kasutata eluskalu.

Arvesse lähevad kõik kalad, eriauhinnad suurimatele ahvenatele ehk triibudele. Kalapüügivõistluse „Pandivere Triibu 2010“ korraldavad Nõmme Veskijärvel 6.juunil Väike-Maarja vald ja Rakvere spordikeskus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles