Kergliiklejad paistavad silma seaduserikkumistega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet kutsus märkama isikuid ja asutusi, kes on oma tööalase või ühiskondliku tegevusega silma paistnud liikluskeskkonna ohutumaks muutmisel.  Foto on illustreeriv.
Maanteeamet kutsus märkama isikuid ja asutusi, kes on oma tööalase või ühiskondliku tegevusega silma paistnud liikluskeskkonna ohutumaks muutmisel. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik / Postimees

Läinud nädalavahetusel politsei korraldatud liiklusreidil tuvastati, et kõige rohkem rikuvad seadust jalakäijad ja jalgratturid.

Reedel korraldatud reidi eesmärgiks oli tuvastada, kas inimene on teinud seadusest tulenevalt kõik enese nähtavaks tegemiseks teistele liiklejatele. Avastati kolm helkurita jalakäijat ja üks tuledeta sõitnud jalgrattur.

Laupäeval kontrollis politsei sõidukijuhtide kainust. Tabati kaks sohvrit, kellest ühel tuvastati alkoholi piirmäär, mille alusel alustati väärteomenetlus. Teisel tuvastati alkoholijoobe määr, mille alusel alustati kriminaalmenetlus. Ühel juhil puudus mootorsõiduki juhtimisõigus.

Samuti alustati väärteomenetlus nelja kergliikleja suhtes. Kahel jalakäijal polnud helkurit ja kahel jalgratturil puudusid sõiduvahendil tuled. Veel tabati üks juhtimisõiguseta juht.

Rakvere politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Margo Kukk ütles, et möödunud nädal oli Lääne-Virus traagiline just helkurita jalakäija hukkumise tõttu. “Vaatamata erinevatele ennetuskampaaniatele, ei riputata mugavusest tulenevalt oma riietele helkurit,” sõnas ta. “Helkurit pole politsei jaoks vaja, vaid eelkõige jalakäija iseenda jaoks – sõidukijuhid märkavad, et liigute teel.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles