Endine kultuuriminister Rein Lang võitis pudeli šampanjat

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Rein lang.
Riigikogu liige Rein lang. Foto: Liis Treimann.

Sihtasutuse Virumaa Muuseumid juht Ants Leemets annab 31. jaanuaril Tartus peetaval ülikooli muuseumi galal endisele kultuuriministrile Rein Langile pidulikult üle kihlveos kaotatud pudeli šampanjat Dom Perignon.

Leemets ja Lang vedasid ülemöödunud aastal kihla, kas mullused majandustulemused on paremad Tallinna lennusadamas tegutseval meremuuseumil või sihtasutusel Virumaa Muuseumid.

“Tunnistan kaotust,” sõnas Leemets. “Ja kaotasin suurelt,” lisas ta. Sihtasutuse juhi andmetel lõpetas meremuuseum möödunud aastal suusrusjärgus 2,7 miljoni euro suuruse käibega. Virumaa Muuseumide number on 1,2 miljonit eurot.

Leemets tunnistas, et on õnnelik Langi otsuse üle mitte vedada kihla kasti šampanja peale. “See oleks mulle liiga kalliks läinud,” sõnas Leemets.

SA Virumaa Muuseumid olid pealinna meremuuseumi järel Eesti muuseumide mulluste majandustulemuste pingereas teisel kohal.

Kultuuriministri kohalt riigikokku läinud Rein Lang ütles, et kihlvedu oli õigustatud ja kantud headest kavatsustest. “Võis minna nii ja naa,” selgitas ta.

Lang oli teadlik, millal ja kus talle võidetud šampanja üle antakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles