Marko Pomerants: töötan siseministrina, kuni kell kukub

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants piirivalvurite tööd proovimas.
Marko Pomerants piirivalvurite tööd proovimas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv siseminister Marko Pomerants kavatseb kindlasti järgmisel kevadel riigikogu valimistel kandideerida, kuid siseministrina jätkamises oma erakonna hea valimistulemuse korral ta kindel ei ole.


"Üht asja ma tean kindlalt, et ma kandideerin riigikogu valimistel. Teen seda oma kodus Lääne-Virumaal, eeldan, et mul läheb hästi," ütles Pomerants BNS-ile.

Siseministri sõnul ei saa ta kindlasti järgmise aasta märtsis siseministeeriumi majast lahkuda mõttega, et võiks oma asjad kabinetti jätta, kuna äkki ei ole vaja neile järele tulla.

"Ilmselt on tegemist ikka ühe perioodi lõpuga ja praktika väga ei kinnita seda, et asjade järele ei ole vaja tulla," lausus Pomerants.

Ta tõdes, et Reformierakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip võis küll oma asjad enne eelmisi riigikogu valimisi Stenbocki majja jätta, kuna tal polnud tarvidust sealt välja kolida, kuid enda puhul siseminister selle peale lootma ei jää.

"Ma töötan siseministrina niikaua, kuni kell kukub, siis kirjutan testamendi, kus on märksõnad järgmisele siseministrile. Panen kirja, mis on selles majas ja selles haldusalas pooleli, mis on positiivset ja millele peaks tähelepanu juhtima, et toimuks järjepidevus," sõnas ta.

Pomerantsi sõnul jättis ta ka eelmine kord sotsiaalministri ametist lahkudes oma järeltulijale spikri, mida esimesel kümnel päeval teha ja mida kindlasti mitte teha. Pomerants oli 2003. aasta aprillist 2005. aasta aprillini Juhan Partsi valitsuses sotsiaalminister. Pärast teda sai sotsiaalministriks keskerakondlane Jaak Aab.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jüri Pihl ametist lahkudes Pomerantsile kirja sahtlisse ei jätnud, küll aga kohtusid nad pärast ministrivahetust silmast-silma ja rääkisid siseministeeriumi haldusala probleemidest.

"Me kohtusime Jüri Pihliga bensiinijaamas Jõelähtmel. Mina olin Rakverest tulemas Tallinnasse, Jüri Pihl, vabanedes täielikult siseministri ülesannetest, läks tegema parteijuhina kihutustööd Rakveresse. Nii et me leppisime kokku, et Jõelähtme tankla võiks kohtumispaik olla. Jüri Pihl oli ostnud nii endale kui ka mulle kohvi ja koogi ning siis me arutasime rahulikult asju," meenutas Pomerants.

Ta lisas, et hoolimata kuulumisest koalitsiooni ja opositsiooni saavad Eesti poliitikud omavahel väga hästi läbi. Pomerantsi sõnul kohtus ta viimati Jüri Pihliga mai keskel Eesti naabrivalve kümnendal aastapäeval.

"Me arutasime, kuidas võiks välja näha sotsiaaldemokraatide tulevik, kas see on koos Rahvaliiduga ja milliseid ohte see endas peidab. Inimlikul tasandil seda tööd teinud inimeste vahel mingit isikutevahelist vastuolu küll ei ole," sõnas Pomerants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles