Tapmise rongiõnnetuseks lavastanud mees sai vanglatöötaja solvamise eest karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla.
Viru vangla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru maakohus karistas tapmise ja vägistamise eest pikka vangistust kandvat Jevgeni Laugali, kuna mees solvas vanglatöötajat ja sai selle eest kriminaalsüüdistuse


Kohus mõistis 36aastase Laugali süüdi võimuesindaja solvamises ning määras talle ühe kuu ja kümne päeva pikkuse vangistuse.

Mehele varasema roima eest mõistetud 13aastane vangistus siiski ei pikene, kuna uus karistus arvati eelneva sisse.

Süüdistuse järgi sattus Laugal Viru vanglas olles seadusega pahuksisse mullu 12. septembril, kui solvas ebatsensuursete sõnadega ametikohustusi täitnud valvurit.

Algselt lasus Laugalil süüdistus ka valvuri ähvardamises tervisekahjustuste tekitamisega, kuid kohtus loobus prokurör tõendamatuse tõttu sellest süüdistusest.

Viru maakohus mõistis Laugali mullu veebruaris süüdi tapmises, vägistamises ning kehalises väärkohtlemises ja karistas teda kokku 13aastase vangistusega. Lisaks mõistis kohus mehelt välja menetluskulusid kokku 77 648 krooni ulatuses.

Laugali kaitsja Anti Aasmaa polnud maakohtu lahendiga päri ja esitas ringkonnakohtule apellatsioonkaebuse.

Selles taotles ta oma kliendi süü ümberkvalifitseerimist surma põhjustamiseks ettevaatamatusest, mille eest näeb karistusseadustik ette oluliselt kergema karistuse.

Lisaks palus advokaat Laugali õigeksmõistmist vägistamises.

Tartu ringkonnakohus jättis mullu oktoobris siiski apellatsioonkaebuse rahuldamata, mille järel esitas Aasmaa kassatsioonkaebuse riigikohtule. Selle loakogu ei andnud aga kaebusele menetlusluba.

Politsei uurimisandmetel pandi julm veretöö toime 2007. aasta 13. septembril, kui Laugal ja tema tuttav Aleksandr (29) läksid alkoholi pruukimise ajal tülli 1964. aastal sündinud Kaleviga.

Laugal ründas Kalevit ja tappis mehe, seejärel aga tekkis tal mõte, et kuriteo võiks rongiõnnetuseks lavastada.

Selleks viisid Laugal ja Aleksandr tapetu Tamsalu raudteeülesõidule, kus kaubarong laibast hilisõhtul üle sõitis.

Politsei sai raudteel juhtunust teate 2007. aasta 13. septembril kella 23.18 ajal ning esmalt tunduski, et tegemist oli traagilise rongiõnnetusega.

Hukkunu üle vaadanud kohtuarstid tuvastasid aga peagi, et mees võis elu kaotada juba enne rongi alla jäämist ja tõenäoliselt oli tegemist tapmisega.

Kriminaalpolitseinikud jõudsid mõne päevaga Laugali ja Aleksandrini ning juba 2007. aasta 16. septembril andis Viru maakohus politseile loa võtta mehed eeluurimise ajaks vahi alla.

Pärast tapmist koos Laugaliga ohvri laiba raudteele vedanud 29aastase Aleksandri mõistis kohus süüdi kuriteo varjamises ja karistas teda kahe ja poole aasta pikkuse tingimisi vangistusega kaheaastase katseajaga.

Aleksandril tuli tasuda menetluskulusid kokku 9272 krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles