Eelolev nädalavahetus toob lillepäevad Jänedale

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäneda aia- ja lillepäevad toimuvad eeloleval nädalavahetusel. Pildil hetk eelmise aasta üritusest.
Jäneda aia- ja lillepäevad toimuvad eeloleval nädalavahetusel. Pildil hetk eelmise aasta üritusest. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Kuigi aiandussõpradele mõeldud suurüritus Türi lillelaat alles lõppes, ootavad juba eeloleval nädalavahetusel ees Jäneda aia- ja lillepäevad.

Jäneda ürituse peakorraldaja Aini Sildvee sõnul jagub kauplejaid neilegi ja tänavu on müügiks ja muudeks tegevusteks mõeldud ala isegi laienenud.

«Paljud igal aastal Jäneda aia- ja lillepäevadel osalenud ettevõtted, aiandid ning lillemüüjad soovivad senisest suuremat kauplemisala. Tehnikaga kauplejad eeldavad, et ostja ei pea seadmeid ja aiatehnikat ainult vaatama ja katsuma, vaid ka nägema neid töötamas ja ise proovida,» rääkis Sildvee.

Päevade kavas on ka erinevad koolitused. Kui varasematel aastatel on seminarid käsitlenud eelkõige koduaedade korrashoidu, taimekaitset, kujundamist, siis alates eelmisest aastast jagatakse õpetust ka valdade ja linnade vastava ala töötajatele, kes seisavad hea parkide, kalmistute, bussipeatuste hoolduse eest.

Näiteks reedel, 28. mail toimub Jäneda lossi saalis seminar, kus Reet Palusalu Räpina aianduskoolist ja Maria Palusalu Eesti Nooraednike Liidust räägivad lumerohke talve mõjudest taimestikule. Juttu tuleb ka linnahaljastuse kaitsmisest kloriidide eest, lillepeenarde rajamisest, hooldamisest; multši ja geotekstiilide kasutamisest.

Laupäeval toimub aga samas uudsete taimede esitlus ning nooraednike liidu istutusala rajamise praktikum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles