Marko Pomerants võttis Kert Karuse nõunikuks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Karus.
Kert Karus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv rakverlasest siseminister Marko Pomerants võttis hiljuti oma nõunikuks kaaslinlase ja parteikaaslase Kert Karuse, kes töötas enne seda IRLi Lääne-Virumaa piirkonna juhina. Marko Pomerants on IRLi Lääne-Virumaa piirkonna juhatuse esimees.


Karuse sõnul on tema koordineerida kaks olulist valdkonda, mis mõlemad puudutavad Ida-Virumaad.

Ta on liige töörühmas, mis konkreetselt tegeleb Ida-Virumaa tegevuskava-memorandumi koostamisega, selle kava sisuks ja eesmärgiks on riigi kohaloleku suurendamine regioonis.

Teine töövaldkond on seotud riigipiiri seaduse muutmisega, mis peaks tagama piirijärjekordade kaotamise ehk piiri ületamise probleemi lahendamise.

Siseminister Marko Pomerants ütles, et selles regioonis ja valdkonnas on vaja inimest, kes suudab tagada, et asjad toimiksid korrektselt, ning Kert Karus on niisugune inimene.

“Piiriületuse probleem on kestnud juba aastaid ja eeloleva aasta vahetuseks püüame saada asjad korda,” lausus minister. Tema sõnul on vaja koostöös erasektoriga ehitada parkimisplatsid ja teha broneerimissüsteem koos vajaliku andmebaasiga.

Alates 1. juunist saab siseministeeriumi personaliosakonna juhiks Marko Pomerantsi parteikaaslane Eero Kosk, kes praegu töötab IRLi Tallinna volikogu fraktsiooni nõunikuna.

 Eesti Päevalehes seostati Kose osakonnajuhatajaks saamist tema parteilise kuuluvusega, mida nii Kosk kui Pomerants eitasid.

Mis puudutab ministri nõunikke, siis Marko Pomerantsi sõnul on loomulik, et osa neist on poliitilised nõunikud, ja Kert Karus on üks tema kahest poliitilisest nõunikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles