Politsei hoiatab Ida-Virumaal tegutsevate libapolitseinike eest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval toimunud mobiilivabal päeval ei tehtud trahve. Foto on illustratiivne.
Teisipäeval toimunud mobiilivabal päeval ei tehtud trahve. Foto on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula.

Eilse õhtu jooksul laekus Ida Prefektuuri juhtimiskeskusesse kuus teadet inimestelt, kellele on helistatud Leedu telefoninumbritelt, teatatud lähedase inimese liiklusõnnetusse, haiglasse või pahandustesse sattumisest ning küsitud erinevatel ettekäänetel raha. Politsei palub sellises olukorras jätta raha maksmata ning anda telefonikõnest teada politsei lühinumbrile 110.


Esimene teade libapolitseinike tegevusest Ida-Virumaal laekus politsei juhtimiskeskusele õhtul kell 17.49 Püssi linnast, ülejäänud viis ajavahemikul kella poole seitsmest õhtul kuni kella poole üheksani, Narvast.

Inimestele laekunud kõnede sisu on sarnane mõni nädal tagasi Lõuna- ja Põhja-Eestis kasutatud petuskeemile, kus kelm helistas ohvrile, tutvustas end politseinikuna ning andis teada, et tema lähedane on põhjustanud liiklusõnnetuse, kellegi trepist alla lükanud, misjärel üritatakse inimeste tunnetele rõhudes välja petta suurem summa sularaha.

Eile politseile laekunud teadetes jäid nõutud rahasummad vahemikku 15 000-20 000 eurot, mis on väidetavalt vajalik kriminaalmenetlusest hoidumiseks või kannatanule maksmiseks.

Kurjategijatest libapolitseinikud valisid oma ohvriteks vene keelt kõnelevad eakamad inimesed ning lisatingimuseks seati kõikidel juhtudel, et kellelegi nõudmisest rääkida ei tohi, vastasel juhul lähevad asjad hullemaks.

Politsei tänab inimesi, kes hoolimata ähvardusest politseisse helistasid ning palub tungivalt, et olukorras, kus keegi pöördub teie poole taolise rahanõudega, ei tohi mingil juhul kelmidele raha anda, vaid teavitada sellest koheselt politseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles