Käsmu õhtud täituvad kauni muusikaga

, Viru Folk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunite kontsertide sarjas esines ka mullu Käsmu meremuuseumis Marko Matvere.
Kaunite kontsertide sarjas esines ka mullu Käsmu meremuuseumis Marko Matvere. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

8.–15. juunini võib Käsmu meremuuseumi tagusel rannal, miljonivaatega muruplatsil kuulda ja näha mitmeid Eesti kauni muusika viljelejaid.

Arvude keeles tähendab see, et ühtekokku näeme-kuuleme seekord kaheksa õhtu jooksul Ingmani Merelaval kogunisti 100 erinevat muusikut ja lauljat.

Teistkordselt toimuv festival Kaunid Kontserdid Käsmus pakub muusikat koos jumaliku merevaatega peaaegu igale maitsele.

Väga paljude jaoks on kontsertsarja rosinaks juba esimesel õhtul Käsmu küla mustlasmuusikaga täitev Marko Matvere.

Paljude käsmukate jaoks ehk hoopiski Käsmu oma poiss Marten Kuningas, kes teisel õhtul laval säramas.

Ja muidugi laulev supernäitleja Märt Avandi ning nii igal õhtul, laval ikka kuulajate lemmikud, kord Lauri Saatpalu, kord Rein Rannap, kord Birgit Õigemeel, Hanna-Liina Võsa, Tõnis Mägi.

Kui eelmisel aastal tõime publiku ette ühe eriprojekti Urmas Alenderi laulude õhtu näol, siis tänavu on võimalik nautida kahte suurejoonelist projekti: Jaak Joala laulude gala ja Eesti filmimuusika õhtu.

9. juunil toimuval Jaak Joala laulude galal vanameister ise küll paraku laulma ei asu, kuid tema poolt surematuiks lauldud hitte võib kuulda Ivo Linna, Marju Länniku ning paljude noorte andekate muusikute esituses.

Kontsertsarja lõpetab 15. juunil toimuv Eesti filmimuusika õhtu, kus esitavad Ott Lepland, Margus Vaher, Maria Listra jt noorema põlvkonna muusikud Eesti filmidest pärit muusikapalasid. Kuulda saab nii soolosid, duette kui ühislaulmist koos ETV Lastekooriga.

Kaunid Kontserdid Käsmus muusikaprogrammi oleme tänavugi proovinud kokku panna võimalikult mitmekesiselt, arvestades suurel määral publiku maitsega.

Üritame muidugi elus hoida ka veebiülekannete traditsiooni. Info nende kohta tuleb lähiajal üles meie kodulehele, kuid kindlasti saavad huvilised nautida veebiülekannet Jaak Joala 60 juubelikontserdist.

Kaunite Kontsertide päevadel sõidutab viikingilaev TURM soovijaid Käsmu lahel. Huvilised saavad nüüdsest 12-aerulise ra-purjega viikingilaeval ise sõudes meresõitu kogeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles