Kohus mõistis Rahnu tingimisi vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rahnu Harju maakohtus pärast süüdimõistva kohtuotsuse väljakuulutamist.
Kristjan Rahnu Harju maakohtus pärast süüdimõistva kohtuotsuse väljakuulutamist. Foto: Artur Sadovski

Harju maakohus mõistis täna prostitutsiooni vahendamises süüdistatud endise kümnevõistleja Kristjan Rahnu süüdi ja määras talle karistuseks tingimisi nelja ja poole aastase vangistuse. Samuti mõisteti süüdi temaga koos kohtu all olnud Taavi Rim ja Heli Kõrge.


Rahnu mõisteti tingimisi vangi viieaastase katseajaga. Sundraha tuleb tal maksta 10 875 krooni ning lisaks kaitsjatasu 991 krooni 20 senti.

Sama pika karistuse sai ka Taavi Rim ning temagi vangistust ei pöörata täitmisele, kui ta viie aasta jooksul ei pane toime uut tahtlikku kuritegu. Ka sunniraha suurus on sama.

Heli Kõrgele määras kohus kolmeaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Sundraha mõisteti tallegi 10 875 krooni, lisaks kaitsjatasu.

Katseaega hakati arvestama tänasest alates. Otsust on võimalik 15 päeva jooksul vaidlustada.

Kohtus uuritud üürilepingud jäeti kriminaalasja juurde, ülejäänud asitõendid määrati hävitamisele. 40 200 krooni ja 20 eurot tagastatakse Taavi Rimile. Samuti jäid kohtualustele alles neile juba tagastatud asjad – Kristjan Rahnule arvuti, Kõrgele mobiiltelefon, samuti Rimile eelnevalt tagastatud asjad.

Kaebavad edasi

Rim ja Rahnu ütlesid pärast otsuse väjakuulutamist, et pole otsusega rahul. Mõlemad lubasid selle kindlasti vaidlustada. Rahnu väitel pole ta süüdi ning ta pidas võimalikuks, et ajakirjanduses juba ette süüdi mõistmine võis mõjutada ka kohtu otsust.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Kristjan Rahnut, Taavi Rimi ja nende tarbeks omanikelt kortereid üürinud Heli Kõrget prostitutsioonile kaasaaitamises.

Põhja ringkonnaprokurör Elle-Mai Velling nõudis esmaspäeval Kristjan Rahule ning tema kaaskohtualustele Taavi Rimile ja Heli Kõrgele šokivangistust.

5. märtsil alanud protsessil ei tunnistanud Rahnu end süüdi ning sama väitis ka temaga koos kohtupingis olev endine kergejõustiklane Taavi Rim. Kolmandana kohtu all olev Heli Kõrge tunnistas oma süüd osaliselt ja ütles, et ta üüris seda korterit, milles süüdistuses juttu on.

Süüdistus: seksiteenus üürikorterites

Süüdistuse järgi üürisid mehed 2007. aasta 14. septembrist kuni 2008. aasta 18. veebruarini Tallinnas viis korterit ja reklaamisid neis pakutavat seksteenust interneti kaudu.

Rimi süüdistati lisaks selles, et ta nõudis väidetavalt ebaseaduslikus korras ühelt kannatanult raha 50 000 krooni ning selle kättesaamiseks ähvardas kannatanut ning rikkus tema vara.

Rahnu ise on varem rääkinud, et ei teadnud midagi seksiärist, millega tema sõbra Taavi Rimi heaks töötanud naised tegelesid. Rahnu aitas oma sõnul lihtsalt sõpra, kes ajas heauskset massaažiäri, teadmata midagi sellega kaasnenud prostitutsioonist.

Veel on Rahnu märtsis ümber lükanud oma kahe aasta taguseid ütlusi ja väitnud, et lasi eeluurimisel šokki sattununa uurijal endale sõnad suhu panna. 

Rahnu rääkis märtsikuisel kohtuistungil, et sattus vahistamisest šokki, mida võimendas see, kui ta ähvardati kuni 12 aastaks vangi panna.

Rahnul oli esialgsete ütluste andmise ajal riigipoolne kaitsja, kes aga kohtualuse väitel vajalikul hetkel vaikis ega andnud talle nõu uurija tekst läbi lugeda, mistõttu olevat Rahnu mõtted valesti kirja saanud.

Eeluurimisel rääkis Rahnu näiteks, et värbas koos kaaskohtualuse Taavi Rimiga naisi massöörideks ja pani üles vastava sisuga kuulutuse, samuti väitis ta toona, et erootiline massaaž on suguelundite masseerimine.

Politsei vahistas Rahnu 2008. aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles