Traagilise pöörde võtnud süstamaratoni korraldaja pääseb kriminaalasjast

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meresüstad. Foto on illustratiivne.
Meresüstad. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kolga lahel kolme hukkunuga lõppenud süstamaratoni korraldaja vastu kriminaalasja ei algatata.

Korraldajafirma vastu kriminaalasja algatada kavas ei ole, kinnitas Põhja prokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik Õhtulehele. "Tegu oli õnnetusega."

Eelmisel laupäeval korraldas Puhka Aktiivselt OÜ tormisel Kolga lahel süstamaratoni, mis lõppes kolme osaleja hukkumisega – kipakatest alustest 10kraadisesse vette kukkunud Pärnu Kalevi aerutamisklubi liige Kaubi Türnpuu ja abielupaar Maire ning Veiko Ehasalu Läänemaalt jäid abita ning heitsid hinge.

Siiani on surmasõidu korraldajatele ette heidetud tumesiniste vähemärgatavate päästevestide kasutamist, halva ilma eiramist ning paatide asemel vesiskuutrite kasutamist võistluse turvamisel.

Siseministeeriumi väitel oli ka see viga, et korraldaja jättis võistlusest piirivalvele teatamata, sestap ei osanud võimud abi andmiseks valmis olla.

Traagilise võistluse juhend nõudis, et osaleja peab oskama ujuda ja tal peab olema aerutamise kogemus. Selle kinnituseks pidi iga võistleja allkirja andma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles