Lastehoid on sõime alternatiiv

Kairit Pihlak
, Rakvere linnavolikogu liige, sotsiaaldemokraat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kairit Pihlak.
Kairit Pihlak. Foto: Erakogu.

Kui vanemahüvitise maksmine hakkab lõppema, on iga ema küsimuse ees, mis saab edasi. Lapse jaoks on loomulikult ideaalne, kui ema on lapsega koos vähemalt kolm esimest eluaastat. Enamikul Eesti peredel pole kahjuks kerge loobuda nii pikaks ajaks ühe vanema palgast. Seetõttu on huvi sõimerühma koha vastu suur, kuid paljudel omavalitsustel pole neid piisavalt pakkuda. Õigemini pole küsimus kohtades, vaid ikka rahas, mis nendega seoses nii investeeringute kui ülalpidamiskuludena tuleb panustada.

Viimasel ajal on paljud linnad ja vallad hakanud toetama lastehoiuteenust, seda kas ise hoiukohti luues või eralastehoiu teenust toetades. Lastehoiu suurim erinevus lasteaiast on see, et lastehoius ei pea täitma alushariduse õppekava, mis sõimeealiste jaoks pole nagunii aktuaalne. Samas selleealistele lastele vajalikud sotsiaalsed oskused arenevad hästi lastehoiu väikeses rühmas, kus lapsehoidjal on suuremad võimalused igale lapsele individuaalselt läheneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles