Mosambiigi laulvad rinnad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Triinu Sikk

Aafrikasse, n-ö kolmanda maailma riikidesse reisides on turvalisus tihti üks suuremaid murekohti. Turistiraamatud kirjutavad, et Mosambiigis ei tasu pimedas ringi jalutada, tehnika ning väärisesemetega tuleb ettevaatlik olla ning politseid ei saa kõrge korruptsiooni tõttu usaldada. Lisaks sellele on riiki laastanud kodusõda jäänud meenutama hulgaliselt maamiine.

Kuidas väärtuslikku kaitsta?

Reaalseimaks ohuks on aga siiski taskuvargad. Rahvarohketes bussipeatustes või turgudel on varastel kerge taskutele või kotile ligi pääseda ning kättejuhtuv asi endale võtta. Seega on kohalike kõige tähtsam soovitus, et väärisesemeid tuleb kanda rinnahoidjas. Ka varasemad vabatahtlikud nõustuvad ning seega pistame esimestel bussisõitudel suuremad rahatähed ja telefoni alati hoolikalt rinnahoidjasse. Täbarasse olukorda satume aga siis, kui bussis sõites või tänaval kõndides rinnahoidja järsku laulma hakkab. Kas teeselda, et ei kuule seda, vaadata kaasreisijate poole või pista käsi delikaatselt põue? Kohalike eeskujul ei tee ma nüüd enam teist nägugi, kui aluspesu seest raha või telefoni otsima hakkan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles