Mõrvamõtted algavad raamatupoest

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Menukirjanik Salla Simukka (vasakul) avas Lumikki-triloogia sünni asjaolusid. Teoseid näitab jutuajamist tõlkinud Heidi Iivari.
Menukirjanik Salla Simukka (vasakul) avas Lumikki-triloogia sünni asjaolusid. Teoseid näitab jutuajamist tõlkinud Heidi Iivari. Foto: Lea Lehtmets

Soome noortekirjanik Salla Simukka jäi raamatupoes silmitsema krimikirjandust. Talle kangastus lumele tilkunud veri. Sel hetkel sündis triloogia Lumikkist, piigast, kes lahendab mõrvu.

Esimesena valmis “Punainen kuin veri”. Raamatu edu oli plahvatuslik. Triloogia, kuhu kuuluvad veel “Valkea kuin lumi” ja “Musta kuin eebenpuu”, on seni ilmunud seitsmes keeles, kuid tõlkeõigused on müüdud 42 riiki ja romaanikolmikut võrreldud “Harry Potteriga”.

Eesti keeles ilmus äsja triloogia esimene osa “Punane nagu veri”. Prima Vista tõi Salla Simukka Rakvere kirjandussõprade ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles