Repliik: Siil põõsas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivi Pargi.
Aivi Pargi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Aastaid tagasi oli rohkesti neid eestimaalasi, kes euroliitu astumise referendumil oma hääle liitumise kasuks andsid. Aga oli ka neid, kes kõhklesid ja kahtlesid: alles me saime ühest liidust välja, kas on ikka mõistlik kohe ennast uude möllida. Ja hääletasid  vastu.

See kõik meenus nüüd, mil europarlamendi valimistel Eesti inimeste osavõtt nii passiivseks jäi, protsent oli tõesti väga madal. Võib-olla on rahvas oma toona antud jah-hääles pettuma pidanud, ühinemine pole nende isiklikku ellu midagi märkimisväärselt head juurde toonud.

Teisalt oodanuks aga inimestelt avaramat maailmapildi nägemist, kodanikutunnet, ja kui soovite, siis ehk ka kavalust. Viimast just seepärast, et poliitiline õhkkond meie ümber on ärev. Millise signaali annab madal valimisaktiivsus meie idanaabrile? Et Euroopa Liidus toimuv ei lähe meile korda? Et parem oleks tõesti ühel hommikul ärgata ja leida ennast Venemaa koosseisust?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles