Moldova ajakirjanikud külastavad Lääne-Virumaad

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Teataja ajakirjanik Andres Pulver rääkis ühislõunal moldovlastele Eesti ajakirjandusest ja tutvustas maakonnalehe olemust.
Virumaa Teataja ajakirjanik Andres Pulver rääkis ühislõunal moldovlastele Eesti ajakirjandusest ja tutvustas maakonnalehe olemust. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti idapartnerluse keskus korraldab koostöös Moldova saatkonnaga 27.-31. maini Moldova valitsusasutuste pressiametnikele ja ajakirjanikele õppevisiidi Eestisse.
 

Kolmepäevase programmi põhiteemaks on Euroopa liidu alane teavitus ning Eesti sellealane kogemus. Moldova delegatsioonis on ELi teemadega tegelevate valitsusasutuste pressiametnikud ning juhtivad ajakirjanikud üleriigilistest ja maakondlikest väljaannetest.

Idapartnerluse keskuse juhataja Marge Mardisalu-Kahari sõnul on õppevisiidi eesmärgiks tutvustada ühest küljest Eesti ELi alase teavituse kogemust ning teisalt näidata Euroopa Liiduga liitumise positiivset mõju.

“Moldoval tuleb praegu läbi viia keerulisi reforme ning professionaalne teavitus on nende edukuse võti,” sõnas ta. “Kuna Eesti on sarnase protsessi juba läbi teinud, siis saab Moldova meie kogemust kasutada,” lisas Mardisalu-Kahar.

Visiidi raames on külalistel täna väljasõit Lääne-Virumaale, kus on kavas kohtumised maavanema, Rakvere linnapea, Sõmeru vallavanema ning Ubja küla esindajatega. Moldovlased väisavad Vaeküla farmi ja Sõmeru avatud noortekeskust, et tutvuda edukate ELi rahastatud projektidega.

Moldova juhtiva päevalehe Panorama toimetaja Vladimir Thorici sõnul oli väga kasulik näha kuidas töötavad Eestis massiteabevahendid ning kui avatud ja kiired on Eesti ametkondade pressiteenistused.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles