Maavanem Einar Vallbaum pälvis Moldova riikliku teenetemärgi

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Einar Vallbaum pälvis Moldova riikliku teenetemärgi.
Maavanem Einar Vallbaum pälvis Moldova riikliku teenetemärgi. Foto: Heili Nõgene

Moldova president Nicolae Timofti andis oma 26. mai 2014. a dekreediga Moldova riikliku ordeni („Ordinul de Onoare“) Lääne-Viru maavanemale Einar Vallbaumile tunnustamaks tema rahvusvahelist tegevust Eesti ja Moldova koostöö arendamisel.

 

Presidendi dekreedi tegi teatavaks Moldova suursaadik Eestis Victor Guzun reedel, 30. mail Moldova kommunikatsiooniinimeste delegatsiooniga Lääne-Virumaad külastades. Maavanem on kutsutud Moldovasse presidendiga isiklikult kohtuma ning ordenit vastu võtma. Teadaanne oli üllatuseks ka ülejäänud delegatsioonile ja kutsus esile rõõmsa aplausi.

Presidendi dekreedis rõhutati Vallbaumi suurt panust Eesti Vabariigi ja Moldova Vabariigi arengusse ning koostöö ja sõprussidemete süvendamisse. „Ordinul de Onoare“ on Moldova Vabariigi üks kõrgemaid teenetemärke.

Moldova suursaadik tõi välja Vallbaumi panuse koostöö arendamisel ja demokraatlike protsesside edendamisel Moldovas. Suursaadiku sõnul võib president tunnustada riikliku ordeniga silmapaistvate teenete eest riigi ees nii moldovlasi kui ka välisriigi kodanikke.

Einar Vallbaum väljendas suurt liigutust kõrgest tunnustusest ning avaldas lootust juulis või augustis Moldovas presidendiga kohtuda. Einar Vallbaum rääkis, et on tegutsenud siirast soovist aidata Moldovat, kes taasiseseisvus Eestiga samaaegselt, kuid oli aastaid poliitiliselt keerulises olukorras, mis takistas riigi arengut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles