Laupäeval alustab järjekordset hooaega atraktiivne veoautokrossi Eesti meistrisari

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoautokross
Veoautokross Foto: Pille Russi

Veoautokrossi Eesti meistrivõistluste tänavune hooaeg algab Tapa kevad nimelise võistlusega sellel laupäeval, 7. juunil. Veoautokross, mida sõidetakse väga vähestes riikides, lisaks Eestile aktiivselt veel ka Lätis ja Venemaal, on läbi aastate pakkunud publikule väga atraktiivset vaatemängu ja erandiks pole ka tänavune hooaeg, mis toob rajale ka uusi mehi ja masinaid.

Veoautokrossi komitee juhi, Jaan Villaku sõnul on käib üle Eesti erinevates garaazides tõsine töö, et hooaja esimeseks etapiks sellel nädalavahetusel oleks tehnika valmis. Juurde tuleb uusi mehi ja ka uusi masinaid, mõned masinad on läinud nö järgmisele ringile, kui mõni sarja uustulnuk on enda käsutusse saanud juba varem sarjas sõitnud masina.

Kokku on tänavu oodata starti 30 auto ringis. Kuna tänavused neli veoautokrossi Eesti meistrivõistluste etappi on ühtlasi ka Balti meistrivõistluste etappideks, on osalemas mitmeid lätlasi. Lätis oma meistrisari puudub ja nii on Eestis ja Balti MV raames sõitmine neile ainsaks arvestatavaks väljundiks.

Tänavustel Eesti meistrivõistlustel on kolm arvestusklassi, veoautode klassis GAZ 51/52 ja GAZ 53 ning veobagide superklass, kuhu kuuluvad nii GAZ 51/52 kui GAZ 53 veobagid.

Laupäeval sõidetav hooaja esimene etapp, „Tapa Kevad“, mis sõidetakse Tapa krossirajal, saab alguse treeningsõitudega kell 13.00. Võistlussõitudega alustatakse kell 15.00. Sõitude vaheajal toimub off-road autode demonstratsioonesinemine. Pilet võistlusele on viis eurot, sooduspilet õpilastele ja pensinäridele kolm eurot. Teeviidad võistlusrajale on Rakvere-Paide maanteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles