Doonoritelgid saabuvad Rakverre

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoritelk.
Doonoritelk. Foto: Marianne Loorents

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus kutsub kõiki Virumaa inimesi doonoritelki verd loovutama – telgid on linna keskväljakul 10. ja 11. juunil kell 12-18 ja 12. juunil kell 11-17.

„Alustame tänavu telgituuriga juba juunikuus ja püüame sel moel ennetada suvist verevarude nappust. Meil on väga hea meel kutsuda doonoreid sel suvel verd loovutama verekeskuste päris oma uutesse telkidesse,“ ütles Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

”Doonoritelgis on alati mõnus meeleolu, toimuvad toredad loosimised ning vereloovutajaid ja lapsi lõbustab pelikan Dona. Kõik terved ja abivalmis inimesed on väga oodatud,” lisas Lomp.

”Ka doonor on riigikaitsja” juhtlause all püstitatakse doonoritelgid kaheksandat suve. Teist korda jõuavad doonoritelgid sel suvel Rakverre 11. ja 12. augustil.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Doonoritelkide projekt saab teoks tänu koostööle päästeameti, kaitseväe, sotsiaalministeeriumi, politsei- ja piirivalveameti, maa- ja linnavalitsuste, maanteeameti, kaitseväe värbamiskeskuse, kaitseväe ühendatud õppeasutuste, kaitseliidu ja Eesti punase ristiga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles