Haljalas pühendatakse järgmine nädal tänavakunstile

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas üle-eestiline grafiti puhastamise kampaania, mille käigus kutsutakse inimesi üles teatama häirivast soditud pinnast nende kodukandis.
Algas üle-eestiline grafiti puhastamise kampaania, mille käigus kutsutakse inimesi üles teatama häirivast soditud pinnast nende kodukandis. Foto: Andres Haabu

Järgmisel nädalal toimub Haljalas noorteürituste sari projekti “Do what you can with what you have where you are“ (Tee, mis sul võimalik, sellega, mis sul on, seal, kus sa oled – toim.) raames. Nädala jooksul toimunu kulminatsioon leiab aset 15. juunil Haljala tervise-ja spordipargis.

“Projektiga soovivad noored lõhkuda kultuuristereotüüpe ning barjääre, tutvustades elustiili, mida tavaliselt seostatakse kuritegevuse ning halva käitumisega,” kirjeldas eelseisvaid üritusi Haljala gümnaasiumi projektijuht Greete Toming.

Ürituse nädalal leiab aset noorte kunstnike tööde näitus ning filmiõhtud noori puudutavate teemadega kohalikus Perepubis. Samuti arutelu teemal "Gräffiti - kuritegu või kunst?", cuprockingu ehk plasttopsidest tänavakunsti loomise õhtu ning arutelu-fototöötuba, et õppida jäädvustama seni märkamata-väärtustamata kunsti enda ümber.

Elustiili päeval, mis algab 15. juunil kell 12, kutsutakse koju tagasi Haljala andekamaid noori nii erinevate kunstide kui ka spordi vallas. Üles pandud lava võimaldab esineda JJ-Street tantsutüdrukutel ning Haljalast välja kasvanud noortel räpparitel.

Lisaks tantsule-laulule tutvustatakse võistluskunste ning demonstreeritakse kohapeal oma gräffiti oskusi.

“Kuna Haljalast on välja kasvanud mitmeid tublisid nii Eesti kui juba ka Euroopa pinnal tuntud noori korvpallureid, siis on päeva üheks naelaks kindlasti ka palliplatsil muu tegevusega samaaegselt toimuv tänavakossuvõistlus, kuhu on oodatud osalema erinevas vanuses ning erinevate kogemustega huvilised,” rääkis Toming.

Samal päeval kell 13 esineb trummisõuga Eesti talendisaatest tuntud Haljala koolipoiss Simo Atso, kell 16 astub hiphopkontserdiga üles RLV massive.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles