Sämmi Grill avab Haljala ristil söögikoha

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulk vastakaid arvamusi esile kutsunud uhke Haljala ristmik on atraktiivne arendajatele, kes seal teenimisvõimalust haistavad.
Hulk vastakaid arvamusi esile kutsunud uhke Haljala ristmik on atraktiivne arendajatele, kes seal teenimisvõimalust haistavad. Foto: Meelis Meilbaum

Ligi kaks aastat tagasi Haljala ristile kerkinud hunnitu liiklussõlm meelitas kohale mitu arendajat, kes rajavad sinna söögikoha, tankla ja võib-olla ka kaupluse.


Üks peagi külastajatele uksed avav toitlustusasutus on Tal­linna-Tartu maanteel liiklejatele tuttav Sämmi Grilli söögikoht.

ASi Mäo Invest juhataja Enno Vaabi sõnul arendatakse praegu Haljala külje all liiklussõlmes maaala, kuhu valmib juba selle aasta lõpuks teelistele ja möödujatele kehakinnistust pakkuv söögikoht.

“Samanimeline söögikoht tegutseb Järvamaal Mäos ning on Tallinna-Tartu maanteel liikujatele pakkunud kvaliteetset grilltoitu juba 15 aastat. Nüüd tahame rõõmustada ka Tallinna-Narva maanteel liiklejaid ning kindlasti kogu Lääne-Virumaa lihasõpru,” rääkis Vaab.

Rajatavas söögikohas on kaheksakümmend istekohta, terrass neljakümnele ja konverentsiruum kolmekümnele inimesele. “Kokku saab tööd Haljala Sämmi Grillis kaheksa inimest,” lisas Enno Vaab.

Kerkiva grillihoone projekteeris Luhse&Tuhal arhitektuuribüroo ja seda ehitab Moodulprojekt OÜ. Plaanide kohaselt avatakse uus söögikoht 1. novembril.

Haljala liiklussõlme kui head ärimaad on märganud ka AS Neste Oil, mille arendusjuhi Tõnu Mõttuse sõnul on neil olemas ehitusluba ja juba septembris hakatakse kõrvuti Mäo Investiga ehitama nüüdisaegset automaattanklat.

“Samaväärne tankla on praegu Tallinnas Luigel,” nimetas Mõttus ja kirjeldas, et Haljala uude bensiinijaama tuleb kaks tanklasaart sõiduautode tankimiseks ja üks suurtele veomasinatele ning bussidele.

“On võimalus, et sama krundi peale tuleb esmatarbekaupu pakkuv müügipunkt, kuid täpsemalt on sellest veel vara rääkida,” lisas ta.

Tõnu Mõttuse hinnangul on Haljala liiklussõlm kahtlemata üks piirkonna aktiivsemaid kante ning ilma kindluseta, et äril hakkab seal hästi minema, ehitustöid ette ei võetaks.

Seda, et Neste tanklale konkurentsi pakkuv, praegu Haljala ainus tankla Premium 7 neilt kliendid võiks röövida, Tõnu Mõttus ei arva. “Kon­kurentsist tuleb alati pigem kasu ja me hindame seda,” ütles ta.

Kogu arendustööd tehakse Mõttuse kinnitusel heas koostöös Haljala valla ja ASiga Mäo Invest.

Teravnevat konkurentsi tajub Premium 7 tanklaketti kuuluv, pikka aega Haljalas monopolina püsinud bensiinijaam, mida Haljala valla majandus­spetsialisti Marko Teiva andmeil on plaanis samuti laiendada ja tänapäevasemaks muuta. “Tanklas ajakohastatakse tehnikat ja korrastatakse õueala,” teadis Teiva

Valla üldplaneering toetab veel mitut piirkonda Tallinna–Peterburi tee ääres. “Julgen kinnitada, et piirkonda tehtavate ja kavandatavate investeeringute maht on praegu ja edaspidi väga suur,” ütles Haljala vallavanem Leo Aadel.

“Loodan, et uus liiklussõlm ja rajatavad teenindusettevõtted annavad Haljalale uue hingamise ja elavdavad oluliselt transiitturismi. Need arendused loovad juurde uusi töökohti ja loovad uue teenindussektori ida ja lääne transiitkoridoris,” rääkis Aadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles