Priit Rätsep võitis Eesti meistritiitli superkrossis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene Eesti meister motokrossi superkrossis Priit Rätsep on teel maailma tippu.
Esimene Eesti meister motokrossi superkrossis Priit Rätsep on teel maailma tippu. Foto: Arvet Mägi

Sel aastal selgitati esmakordselt Eesti meister motokrossi superkrossis ning selle austava tiitli võitis kõigil kolmel etapil kaasa löönud Priit Rätsep ülekaalukalt 152 punktiga.


Teiseks tulnud Toomas Triisa kogus 120 ja kolmandaks jäänud Kristjan Rätsep 115 punkti. Kahe etapiga piirdunud krossimeestest oli parim kokkuvõttes neljandaks jäänud Harri Kullas 113 punktiga.

Väike Maarja sõitja Indrek Mägi oli 90 punktiga kümnes. Dynami:t Superkrossi nimelise sarja kolmas etapp sõideti 23. juunil Kuimetsa rajal. Sel korral andsid sõitudele maailmameistrivõistluste hõngu Tanel Leok ja Harri Kullas, kellele lisaks olid kohal kõik Eesti parimad, kaasa arvatud pärast kaht etappi Open klassis liidrikohta hoidnud Priit Rätsep.

Open klassi finaalis sai parima stardi kodupubliku ees kihutanud Juss Laansoo, kes suutis pea kaks ringi Tanel Leokit selja taga hoida. Leok tõusis liidriks ja peagi möödus Laansoost ka Kullas. Lõpuks teeniski esikoha Leok, kes edestas Kullast ja Laansood. Esikuuikusse jõudsid veel Priit Rätsep, Vytautas Bucas ja Kristjan Rätsep.

Superkrossi esimene etapp peeti Maardus, kus esikolmikusse kuulusid Harri Kullas, Gert Krestinov ja Priit Rätsep. Teisel etapil Väike-Maarjas olid esikolmikus Priit Rätsep, Indrek Mägi ja Juss Laansoo.

Üleeile Sõmerpalus toimunud esinduslikul staadionikrossil sai superfinaali kaheteistkümne parema hulka ka Priit Rätsep, kes oli finaalile eelnenud MX Inter klassi sõitudes seitsmes. Superfinaali said selle klassi kaheksa paremat.

Superfinaalis võidutses itaallane Antonio Cairoli, kellele järgnesid venelane Jevgeni Bobrõšev, itaallane David Guarneri ning Harri Kullas ja Tanel Leok. Priit Rätsep esikümnesse ei jõudnud. Sõmerpalus lõi kaassa ka Priidu vend Kristjan, kes saavutas MX2 klassis neljanda koha ning selle tulemusega superfinaali ei saanud.

Poiste isa Peeter Rätsep rääkis, et maailma tipp ei ole väga kaugel ning selleks, et tipuga nagu võrdne võrdsega võistelda jääb praegu poiste füüsiline pool nõrgaks. Tema sõnul polegi probleemiks tehnika, sest mootorrataste tase on tipptasemel võrdsustunud, vaid järjest määravamaks muutub sõitjate füüsiline vastupidavus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles