Rakveres võib spordisaalide kasutamine tasuliseks muutuda

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalli mängimise eest võidakse Rakveres hakata tulevikus raha küsima.
Korvpalli mängimise eest võidakse Rakveres hakata tulevikus raha küsima. Foto: Arvet Mägi

Rakvere Spordikeskuse ruumide ja rajatiste kasutamine võib tulevikus muutuda kõigi jaoks tasuliseks. Ühelt poolt napib linnal raha, teisalt käiakse tasuta saaliaegadega kurjalt ümber.


Rakvere linnavolikogu spordikomisjon soovib muuta kehtivat mitterahaliste toetuste eraldamise korda ruumide ja rajatiste kasutamiseks Rakveres.

Volikogu spordikomisjoni esimees Aleksander Holst rääkis, et ruumide kasutamisel on eriti spordi poolel kord käest ära ja midagi on vaja kindlasti muuta.

“Olen käinud spordihoones vaatamas – ruumid peaksid olema kasutuses, aga majas pole kedagi,” lausus Holst.

Seitse miljonit krooni

Rakvere Spordikeskuse direktor Erich Petrovits ütles, et saalide kõige kehvemad kasutajad on kindlasti need, kes selle eest ei maksa. “Ja kõige hullem on see, et ei suvatseta isegi öelda, et me täna, homme või koguni kuu aega saali ei kasuta,” kirus Petrovits.

Need, kes oma raha eest trennis käivad, naljalt ühtegi korda vahele jätma ei kipu. Ruumide tasuta kasutajaid on aga spordikeskuses päris pal­ju.

Erich Petrovitsi sõnul on linnavalitsus tänavu jaganud tasuta treeninguaegu umbes seitsme miljoni krooni väärtuses, spordikeskus ise teenib aastas ruumide üürist vaid umbes kaks miljonit krooni. “Paraku kipuvad need tasuta ajad ka kõige magusamad olema,” lisas ta.

Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami arvas samuti, et aegade tasuta jagamisega on ilmselgelt liiale mindud. “Viimasel ajal on see ikka olnud nii, et tule linnavalitsusse ja küsi,” kirjeldas ta.

Juhkami mee­nutas, et kui spor­dikoolis kehtestati osalustasu, muutus koolis distsipliin oluliselt paremaks ja trenne naljalt vahele ei jäetud.

Volikogu hariduskomisjoni esimees Martti Marksoo oli seisukohal, et kõikidele ruumide ja rajatiste kasutajatele tuleks kehtestada väike osalustasu, mis kataks vähemalt elektri- ja veekulu.

Osalustasu sisseseadmist pooldas ka Erich Petrovits. “Linnavalitsus ei leia raha staadioni korrastustöödeks või Rahu halli põranda remondiks, kui staadionit korda ei saa, ei toimu Rakveres varsti enam ühtegi kergejõustikuvõistlust,” sõnas spordikeskuse direktor.

Ometi võiks spordikeskus saaliaegu müües vajaliku raha ise teenida. “Praegu jagatakse ajad tasuta ja raha rajatiste korrashoidmiseks ei jätku,” muretses ta.

Aleksander Holst pakkus välja, et spordikomisjon analüüsib olukorda hoolega ja teeb ka ettepaneku spordikeskuse hinnakirjade muutmiseks.
 

Sügis toob selgust

Volikogu liikmed soovitasid spordikomisjonil hoolega tutvuda ka Rakvere ümbruses paiknevate spordirajatiste hinnakirjadega.

“Mõned hinnad vajavad võib-olla tõstmist, aga mõned kindlasti ka langetamist,” lausus Mihkel Juhkami.

Linnapea Rannar Vassiljev arvas samuti, et spordirajatiste kasutamise eest väga suurt raha küsida ei saa. “Kui meil ruumid olemas on, siis on parem, kui neid kasutatakse, kui et paneme kõrge maksu peale ja ruumid seisavad tühjalt,” sõnas ta.

Volikogu tuleb sama teema juurde tagasi sügisel, selleks ajaks on kavas oluliselt ümber teha ka spordi- ja kultuuriseltside toetamise kord.

Raha

• Kõige rohkem, ligi 2,2 miljonit krooni, teenis Rakvere linn spordi- ja puhkeasutuste majandustegevusest 2008. aastal.
• Tänavu on eelarvesse kavandatud tulu 1,59 miljonit krooni, sama rahasumma seisab ka järgmise aasta eelarve esialgses kavandis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles