«Rahva teenrid»: Juhan Aare ei suuda Rahvaliitu päästa

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Aare
Juhan Aare Foto: Peeter Langovits

Rahvaliidu «parim enne» on selgelt möödas ja Rahvaliidu uus esimees Juhan Aare ei suuda erakonda agooniast välja tuua, leiavad ajakirjanikud Peeter Kaldre, Sulev Valner ja Sulev Vedler.

Rahvaliit peab täna erakorralist kongressi, kus valiti erakonna uueks juhiks Juhan Aare. Vikerraadio «Rahva teenrite» eetrissemineku ajaks polnud valimised veel läbi, kuid Aare oli kindel soosik ning saates arutati uuenenud Rahvaliidu tulevikuväljavaateid

«Mina küll ei väidaks väga kindlalt, et Rahvaliiu agoonia pärast tänast lõpeb,» ütles Peeter Kaldre ETVst tänases Vikerraadio saates «Rahva teenrid». «Ma arvan, et see jääb edasi küdema ja kõige austuse juures Juhan Aare vastu ei ole tema vist see mees, kes suudaks Rahvaliidu uute tippudeni viia.»

Kaldre põhjendas, et Aare kuldajad jäid üheksakümnendatesse ja viimastel valimistel on ta sotsialdemokraatide nimekirjas väga vähe hääli kogunud. Rääkimata purjutamisskandaalist ja sellest, et ta polevat Villu Reiljani soosik.

«Ikkagi Rahvaliit jätab sellise «best before» ületanud kauba mulje, ükskõik, kes seal eesotsas on,» lisas Eesti Ekspressi ajakirjanik Sulev Vedler. «Seda erakonda on võimalik üles ehitada, aga see on väga raske.»

«Mina oleskin natuke opimistlikum Rahvaliidu šansside suhtes,» ütles saatejuht Sulev Valner. Ta põhjendas, et Rahvaliidul on kõigest hoolimata säilinud maainimeste «oma» partei roll ja maal leidub küllalt vanemaid inimesi, kes ei oska või ei taha kedagi teist valida.

Seepeale nõustusid ka Kaldre ja Vedler, et mingi võimalus võib Rahvaliidul olla, kuid selleks on vaja tugevat juhti. Vedler lisas, et mõned inimesed ostavadki «parim enne» tähtaja ületanud kaupa. «Mingid protestivalijad võivad just nimelt minna Rahvaliitu valima,» sõnas ta.

Valner ütles lõpetuseks, et Rahvaliidu saatus sõltub ka sellest, kas on mingi alternatiiv - kui tugevad või nõrgad on teised erakonnad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles