Tapa gümnaasiumi õpilased kaardistavad mälestisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased loovad Tapa valla muististe ja Tapa linna olulisemate objektide interaktiivse kaardi.
Õpilased loovad Tapa valla muististe ja Tapa linna olulisemate objektide interaktiivse kaardi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tapa gümnaasium loob õpilaste abiga Tapa valla muististe ja Tapa linna olulisemate objektide interaktiivse kaardi ning aitab digitaliseerida kohaliku muuseumi fondi.


Lääne-Virumaalt esitati Tiigrihüppe Sihtasutuse konkursile “Innovaatiline kool” seitse taotlust. Üks neist lükati konkursitingimustele mittevastavuse tõttu tagasi, kuid kuus läksid edasi hindamisele.


Seekord naeratas õnn Tapa gümnaasiumile - nende projektitaotluse otsustas konkursikomisjon rahuldada.

“Selles mõttes läks meil tõesti hästi,” kommenteeris toetuse saamist Tapa gümnaasiumi esitatud projekti juht Villu Varblane ja ütles, et nõu ja jõuga olid talle suureks abiks Tapa kooli arvutiõpetajad.

“Praegu on suvi ja puhkuste aeg, asjad hakkavad kiiremini liikuma sügisel,” lausus Varblane.

Tapa gümnaasiumi direktori Elmu Koppelmanni sõnul tähendab toetus eelkõige materiaalset kasu, sest koolil on võimalik tänu saadud rahale soetada uusi õppemateriale. Summa, mida taotleti, oli ligikaudu 100 000 krooni.

Huvitav projekt

Projekti “Innovaatiline kool” juht Eneli Prei ütles, et Tapa gümnaasiumil oli väga huvitav ja kasulik projekt, mis muudab oluliselt õppeviisi ning annab lisaväärtuse ka kogukonnale. Eksperdid olid üksmeelselt Tapa gümnaasiumi projekti toetamise poolt.

Tapa gümnaasium osales konkursil projektiga, mille raames luuakse kooli XI klassi õpilaste abiga Tapa valla muististe interaktiivne kaart ja Tapa linna olulisemate objektide interaktiivne kaart.

Kaardid pannakse üles Tapa valla kodulehele, esimesed variandid on huvilistele kättesaadavad detsembrist.
Kaartide loomiseks kasutatakse Veebistuudiumi koolitusprogrammi raames saadud Microsofti rakendusprogramme.

Lisaks on projekti käigus plaan aidata digitaliseerida Tapa muuseumi fondi ja teha see huvilistele kättesaadavaks veebilehe vahendusel.

Tiina Paas Tapa muuseumist rääkis, et mõned muuseumi eksponaadid pannakse digitaliseeritult internetis olevasse innovatsioonimuuseumisse.

Tapa vallavanem Alari Kirt ütles, et ei ole projekti sisuga täpsemalt kursis.

“Tean, et tulevad mõned veebiuuendused, aga igal juhul on see suurepärane, et Tapale raha tuleb,” sõnas vallavanem.

Ka muinsuskaitseameti Lääne-Virumaa vaneminspektor Mirjam Abel ei osanud projekti ja Tapa valla muististe interaktiivset kaardistamist kuidagi kommenteerida, sest muinsuskaitseametiga pole Tapa gümnaasium veel ühendust jõudnud võtta.

“Innovaatiline kool”

Sel kevadel kuulutas Tiigrihüppe Sihtasutus välja konkursi “Innovaatiline kool”, mis oli suunatud Eesti üldhariduskoolidele eesmärgiga pakkuda rahalist toetust info- ja kommunikatsioonitehnoloogia vahendite soetamiseks.

Tähtajaks laekus Tiigrihüppe Sihtasutusele 229 taotlust, millest lükati puudulikult vormistatud dokumentide või kolme viimase aasta jooksul Tiigrihüppe SAga sõlmitud lepingute rikkumiste tõttu tagasi 59.

Hindamisele läks 170 taotlust kokku ligikaudu 15,5 miljonile kroonile.

Välja valiti 18, mis kas osaliselt või täielikult finantseeritakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles